Kanal İstanbul’un çevresindeki rant mücadelesi tartışma konusu olmaya devam ediyor. Özellikle Arap yatırımcıların Kanal İstanbul’un çevresinden aldıkları araziler dikkat çekerken rant tartışmaları yeni bir boyut kazandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının Kanal İstanbul’un çevresinde ev yapmak için kooperatif kurduğu ve şirketin adresi olarak bir telefon bayisini gösterdikleri ortaya çıktı.
Odatv'nin haberine göre, ÇED raporu vatandaşların itirazlarına rağmen onaylanan Kanal İstanbul çevresinde arazi kapma yarışına Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları da dahil oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın bu yıl içerisinde ilk kazmanın vurulacağını açıkladığı projenin çevresinde konut yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çalışanlar önce 2016 yılında 'Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul Konut Yapı Kooperatifi' isimli bir yapı kurdu.
İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı olan kooperatif daha sonra isim değişikliğine gitti. Şirket 2017'de 'Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul 2023 Konut Yapı Kooperatifi' adını aldı. İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan kooperatifin yönetiminde Osman Önal, Ali Kiriş ve Veysel Çavuş bulunuyordu.
Bu isimlerden Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinden imam Osman Önal adı değiştirilen kooperatif yönetiminden ayrıldı. Türk Diyanet Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Taşçı kooperatifin yönetiminde bulunan isimlerden biri olarak görevine devam ediyor.
Kooperatifin tanıtım bilgisinde ise "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev yapan din görevlilerince kurulmuş olan Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı olmuş ve olmaya da devam etmektedir" ifade yer alıyor.
Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi’nin kayıtları incelediğinde belirtilen işletme adresi , Bağcılar ilçesi Çınar Mahallesi Esenler Caddesi 11/B olarak görünüyor. Şirketin ticaret sicilinde yer alan Bağcılar'daki adresine gittiğimizde şirketin yerinde cep telefonu bayisi bulunduğunu gördük. Cadde esnafı yaklaşık bir yıl önce buradan taşındıklarını söyledi.
https://www.gercekgundem.com/istanbul/154633/kanalistanbuldabirrantkapisidadiyaneteacilmis
'Açım aç' deyip Erdoğan'ın belediye binasına asılan pankartını indirdi!426 izlenme
Tek tek hesaplandı: İşte emekli ve meslek meslek yeni memur maaşları62 izlenme
Fatih Altaylı, RTÜK Başkanına ağzına geleni söyledi19 izlenme
Seçim öncesi rezervlerde neler oluyor? Merkez Bankası rezervleri bu hafta da eridi27 izlenme
İmamoğlu'ndan iktidar kanadından gelen kreş iddialarına videolu yanıt: "Gerçekler burada işte!"19 izlenme
Karganın İsrail bayrağını yerinden çıkardığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu35 izlenme
AKP İBB'deki ilk karşı hamlesini yaptı: İmamoğlu hakkında suç duyurusu geliyor375 izlenme
Seçimlerin kaderine ışık tutacak anket! AKP'liler bile kabul etti41 izlenme
Fatih Altaylı'dan Erdoğan'a: "Dünyada sen gördün mü bir devlet başkanı çıksın şu kadar çocuk yapacaksın, sigara içmeyeceksin. Sana ne? Hangi gece kiminle yatacağıma bir siyasi karar verebilir mi?"
AKP’li başkan ile Diyanet görevlileri arasında 'arsa' kavgası
İktidar yanlısı gazetenin Sedat Peker'i doğrulayan haberi ortaya çıktı!
Borsa İstanbul paylarının Katar’a kaça satıldığı bilinmiyor!