Olay Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Emrah Akkurt, Veysel Akkurt, Ali Dayı, Oğuzhan Kesen ve Ali Tutak isimli erkekler aynı mahallede ikamet eden N. A. isimli kız çocuğunu sistematik olarak tehdit edip uyuşturucu vererek yıllarca istismar etti. Olay N.A'nın intihar girişiminin ardından açığa çıktı. N.A devlet korumasına alınırken davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'da müdahil oldu.
4 KİŞİ TUTUKLANDI 1'İ ARANIYOR
Artı Gerçek'ten Ali Çelik'in haberine göre, başlatılan Soruşturma kapsamında istismar failleri Emrah Akkurt, Ali Dayı ve askerde olduğu öne sürülen Oğuzhan Kesen tutuklandı. Ali Tutak ise önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ardından sosyal medyadan yükselen tepkiler nedeniyle tutuklandı. Emrah Akkurt'un kardeşi Veysel Akkurt ise aranıyor.
'İSTİSMAR 78 YAŞINDAYKEN BAŞLADI'
Soruşturma dosyasını inceleyen avukat Hüseyin Göksel, N.A'nın ifadesinde “ilk istismarın 78 yaşındayken abisinin arkadaşı olan Emrah Akkurt tarafından başladığını“ söylediğini belirtti.
Ardından istismarı duyan diğer erkeklerin de sistematik olarak küçük çocuğu istismar etmeye başladığını aktardı. Cinsel istismarın Facebook ve Instagram'da da devam ettiğini belirten Göksel, delil niteliğindeki konuşmaların soruşturma dosyasında yer aldığını söyledi.
Hüseyin Göksel mahalle bakkalı olan 60'lı yaşlardaki Ali Tutak'ın da kız çocuğunu yıllarca istismar ettiğini vurguladı. Ali Tutak'ın iki kere hakim karşısına çıktığını ve ilkinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ancak ikincisinde sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tutuklandığını söyledi. Göksel “İstismar N.A'nın intihar girişiminin ardından yaşadıklarını kuzenine anlatmasıyla ortaya çıktı“ dedi.
POLİS BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERMEDİ
İstismarın ortaya çıkması ilçede büyük tepki çekti. Kimi yurttaşlar basın açıklaması yapmak istedi ancak İlçe Emniyet Müdürlüğü izin vermedi.
İLÇEDE GERGİNLİK ÇIKTI
İlçede istismar zanlılarının akrabaları ile mahallede yaşayan yurttaşlar arasında yaşanan gerginlik ise devam ediyor.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Kahramanmaraş Valiliği de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Çocuk İzleme Merkezi´nde N.A isimli şahısla, pedagoglar eşliğinde yapılan görüşmede; ailesinin yanında bulunduğu sırada farklı şahıslar tarafından kendisine şantaj yapıldığını ve cinsel istismara uğradığı iddiasında bulunmuştur. Söz konusu bu iddia üzerine yapılan araştırmalar neticesinde 4 şahıs tutuklanmış, 1 şahsı arama çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma titizlikle ve gizlilikle yürütülmektedir."
http://www.krttv.com.tr/gundem/kahramanmarasta12yasindakicocuga7yilboyuncauyusturucuh71988.html
Gıda güvenliğimiz Sudan’a emanetmiş!184 izlenme
"Başbakanlık binası Cargill'in ofisine dönüştü"124 izlenme
Rüşvet, usulsüzlük, sahte imza, hileli arsa satışı ile gündemdeydi: AKP'li başkandan yeni vukuat37 izlenme
Büyüme rakamları açıklandı: Sanayide dikkat çeken daralma41 izlenme
7 kişi hayatını kaybetmişti! Dilovası'ndaki parfüm fabrikası faciasının sahibi cezaevinde ölü bulundu28 izlenme
Yeniköy’deki arazi de Katarlılara gitti!366 izlenme
Tabela kayıtlardan farklı: Elazığ'da 'Atatürk' ismiyle ilgili skandal uygulama!43 izlenme
Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş27 izlenme
Kredi kartı düzenlemesine eğitim ve sağlık ayarı: Çok tepki gelmişti
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Kuşatılmış Mariupol'de 12 günde 1582 sivil öldü"
Mehmet Barlas'ın son açıklamalarının ardından Sedat Peker'den dikkat çeken mesaj
MSB'den Karadeniz'de 'şüpheli cisim' açıklaması