6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası üç ay süreyle OHAL ilan edildi.

19 Şubat 2023 günü saat 22.13 itibarıyla depremde can kaybı 41 bin 20 oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afet bölgelerinde yürütülen hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesinde 684 bin binada hasar tespit çalışması yapıldığını belirten Bakan Kurum, 90 bin 609 binada bulunan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, yıkılmak üzere ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde deprem sebebiyle yatan hasta sayısının 6 bin 108, diğer illerle toplam yatan hasta sayısının 21 bin 859 olduğunu, 13 bin 612 hastanın da taburcu edildiğini bildirdi.

AFAD’ın verdiği bilgiye göre 430 bin depremzede felaketin yaşandığı şehirlerden tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afetzedelere yönelik destek kapsamında 172 bin 780 çadırın kurulduğunu belirterek “Şu anda 200 binin üzerinde de yine planlaması yapılmış, bölgeye sevk edilecek çadırlar var. 5 bin 831 konteyner kurulmuş durumda. Burada da yine yaklaşık 75 bin ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere” dedi.

Sözcü
Kayseri Valiliği pişman oldu proje iptal!696 izlenme
Hürriyet'teki büyük skandala CHP'den sert tepki!108 izlenme
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için İade Kararı24 izlenme
Atatürk büstüne çirkin saldırı: Şüpheli serbest bırakıldı!9 izlenme
ABD’li askeri yetkili: Türkiye, Kobani’deki Amerikan gözlem noktasını bilerek vurdu142 izlenme
Kara propagandaya seçim kurulu ayarı, o afişler kaldırdı39 izlenme
Adil Karaismailoğlu’dan Kanal İstanbul açıklaması: "En uygun teklif veren işi alır"41 izlenme
Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğluna kırmızı bülten talebi28 izlenme
Canlı yayında sert tartışma ! Prof. Dr. Recep Seymen ile LDP Eski Başkanı Cem Toker fena kapıştı !
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren: "Narin’in avucunda ve siyah şortu üzerinde bulunan saç ve kıl örnekleri annesi ve ağabeyi Enes Güran ile uyumlu"
Özgür Özel duyurdu: "Tarih için 9 Eylül'ü bekleyin"
120 milyon TL’lik yardımın akıbeti belirsiz: Yardımlar özel hesapta toplanıyormuş