Atatürk'le ilgili sözleri tepki toplayan ve 2019'da 86 yaşında hayatını kaybeden Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, Meral Akşener için yargıya başvurdu.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Mısıroğlu'nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener'in Mersin'de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu'nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında 'Kişinin hatırasına hakaret' suçunu işlediğini iddia etti.
"Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" diyen Avukat Keleştimur, Akşener'in Mısıroğlu'nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini savundu. Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Mısıroğlu'nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.
NE OLMUŞTU?
İYİ Parti lideri Akşener, "İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür" demişti.
HASAN AKAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Nur cemaatinin "Okuyucular" kolunda hoca olduğu ifade edilen Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'la ilgili "Genelevde çalışıyordu" demişti. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından tutuklanan Hasan Akar'ın aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nce bozulmuştu. Mahkeme, Akar'ın tahliyesine karar vermişti.
“Keşke Yunan galip gelseydi” sözüyle de siyasette ve sosyal medyada tartışma konusu olan Kadir Mısıroğlu ise 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" mesajı paylaşmıştı.
Nedim Türkmen ve ailesi yangında yaşamını yitirdi93 izlenme
MASAK'ın verilerinde ortaya çıktı: Türkiye kara para aklama cennetine döndü56 izlenme
Hükümete yakın medya tüm Türkiye'nin konuştuğu istifada 'Üç maymun'u oynamayı tercih etti!87 izlenme
‘Donuyorum beni kurtarın’ diye çırpınan vatandaş, hayatını kaybetti64 izlenme
Kısa vadeli borç stoğunda rekor rakamlar51 izlenme
Büyükçekmece Adliyesi'nde vurgun yapan memurun annesi konuştu: "Oğlumu maşa olarak kullandılar"24 izlenme
Cami imamı, Alevileri hedef aldı!51 izlenme
‘Nasıl para kazanacağım’ diyen esnafa kaymakamdan şok cevap! "Uyuşturucu satarak da para kazanırsın!"96 izlenme
Hasan’a vergi var, Hans’a yok!
Serdar Akinan'dan inanılmaz sözler! 'Çok ünlü bir kadın gazetecinin eşi Suriye'de sanayi bölgesini, bir bakanın kardeşi de zeytinyağı işini yağmalamış!'
Okul saldırganının polis başmüfettişi babası emekliliğini istedi!
Seçil Erzan: "Banka biliyordu, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar"