Atatürk'le ilgili sözleri tepki toplayan ve 2019'da 86 yaşında hayatını kaybeden Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, Meral Akşener için yargıya başvurdu.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Mısıroğlu'nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener'in Mersin'de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu'nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında 'Kişinin hatırasına hakaret' suçunu işlediğini iddia etti.
"Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" diyen Avukat Keleştimur, Akşener'in Mısıroğlu'nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini savundu. Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Mısıroğlu'nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.
NE OLMUŞTU?
İYİ Parti lideri Akşener, "İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür" demişti.
HASAN AKAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Nur cemaatinin "Okuyucular" kolunda hoca olduğu ifade edilen Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'la ilgili "Genelevde çalışıyordu" demişti. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından tutuklanan Hasan Akar'ın aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nce bozulmuştu. Mahkeme, Akar'ın tahliyesine karar vermişti.
“Keşke Yunan galip gelseydi” sözüyle de siyasette ve sosyal medyada tartışma konusu olan Kadir Mısıroğlu ise 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" mesajı paylaşmıştı.
İmamoğlu yeni projesini duyurdu: "İstanbul’da yaptık, tüm Türkiye’de de yapacağız"14 izlenme
Türk tarımı böyle çökertiliyor!156 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı, dolar fırladı! ENAG'ın rakamı TÜİK'in 2,5 katı!41 izlenme
Esnaf kepenk indirdi! Faturalar ertelenmedi, bankalar kredi vermiyor!127 izlenme
Bir işçi koronavirüse yakalandı, iş bırakan işçilere patron sopayla saldırdı!208 izlenme
Levent Kırca, virüs meselesini yıllar önce bakın nasıl yakalamış !287 izlenme
İBB davasında ilk tutukluluk incelemesi7 izlenme
Hayat süslümanların evine altın varaklarla bakın nasıl sığıyor !638 izlenme
Narin’in DNA’sı amcasının aracında bulunmuştu! İşte o arabanın görüntüleri
Ümit Özdağ Silivri duvarını aştı! Yapay zekâ aracılığıyla konuşma yaptı
Ali Tezel'den saç baş yolduran açıklama! “Emekli maaşlarının hesaplanması formülüyle oynadılar. İnsanlara hak ettiklerinin çok altında emekli maaşı verip, onun yerine sadaka vermeye başladılar”
CHP'li vekilden 'ikinci dalga' uyarısı! "Manisa'da vaka sayısı artıyor"