Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak. Masada EYT, İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyeliği, taşerona kadro, vergi affı ve kamu işçilerine yapılacak zam konuşulacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Gündemdeki konular arasında; Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme, kamu işçilerinin zam pazarlığı, yaklaşan seçimler, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği var.
Bu hafta yasalaşması beklenen EYT'lilere ilişkin düzenleme kabine toplantısının ilk gündem maddesi. Kademeli prim günü şartı, aylık bağlanma katsayısına yönelik itirazların toplantıda değerlendirmesi bekleniyor.
Geçici işçilerle kadro düzenlemesine ilişkin çalışmalar da kabine toplantısında değerlendirilecek.
Düzenlemenin yasalaşması ile yaklaşık 300 bin geçici işçinin ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışmasına olanak sağlanacak.
Kabine toplantısında 700 binden fazla kamu işçisinin ücretlerine 20232025 döneminde yapılacak zam oranları değerlendirilecek.
Çalışma hayatına ilişkin başlıklarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.
İsveç'teki Kur'anı Kerim yakma eylemi sonrası atılacak adımlar bu çerçevede İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularına karşı izlenecek tutum toplantıda ele alınacak.
RusyaUkrayna savaşındaki son gelişmeler ile Suriye ile başlatılan diyalog süreci de kabine toplantının gündem maddeleri arasında.
Yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen terör operasyonları, seçim hazırlıkları ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi beklenen 7. yargı paketi kabine toplantısında değerlendirilecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.
halktv.com.tr
OECD'den Türkiye'ye kredi kesintisi!44 izlenme
Muharrem İnce, bayram namazını köyünde kıldı173 izlenme
Emniyet sınavında torpil iddiası Meclis'te: ‘Türkiye birincisi mülakatta elendi’36 izlenme
Ailesiyle coronaya yakalanan Murat Özdemir "Evimizde ölüme terk edildik, ne arayan var ne soran!"116 izlenme
Evine hırsız giren kadın çocuğunu da alıp balkondan atladı!31 izlenme
Başhekim, Gülistan'ın son görüldüğü yerden aracıyla geçmiş!15 izlenme
AKP'li eski Bakan'dan AKP yöneticilerine: Bari çocukları askerlik yapmamış olanlar sussun253 izlenme
BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin'den Türkiye'ye gönderilecek aşılarla ilgili açıklama99 izlenme
Müslüme soruşturmasında ‘husumetli’ detayı
2013’teki menü gündem oldu: “Lahmacun 2 TL!”
'Beşli çete' kavgaya tutuştu! İstanbul Havalimanı'ndaki hisse krizi sürüyor
Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Lozan' sözlerine tepki yağıyor! "İçeride eleştiri dışarıda dayanak. Yunanistan’ın taleplerini meşrulaştırıyorsunuz. İstifa edin."