Maraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından deprem bölgesinde süren inşaatlarda bu yılın ilk iki ayında 29 işçi yaşamını yitirdi.
soL'dan Burcu Günüşen'in haberine göre depremin etkilediği 11 ildeki inşaatlarda Ocak ayında 17 ve Şubat ayında 12 olmak üzere bu yılın ilk iki ayında en az 29 inşaat işçisi yaşamını yitirdi.
Rapora göre TOKİ’nin (taşeronlara) yaptırdığı inşaatlarda Ocak ayında 6 ve Şubat ayında 7 işçi olmak üzere bu yılın ilk iki ayında en az 13 inşaat işçisi hayatını kaybetti.
Malatya’daki şantiyelerden birinde çalışan Ferhat T.’ye TOKİ inşaatlarındaki durumu sorduk.
Ferhat T. son olarak Yeşilyurt ilçesinde Rönesans Holding'e REC İnşaat'ın yaptığı İkizce TOKİ Konutları inşaatında bir iş cinayeti yaşandığını söyledi.
İkizce'deki şantiyede bir işçinin güvenlik halatı bulunmadığı için 4. kattan düşerek yaşamını yitirdiğini belirten Ferhat T., bir başka işçi ölümünün de Battalgazi’deki Gelinciktepe TOKİ konutları inşaatında yaşandığını aktardı.
TOKİ inşaatlarında şantiye alanlarının “kapalı bir kutu gibi” olduğunu söyleyen Ferhat T.'ye göre bu şantiyelerde meydana gelen iş cinayetleri çoğu zaman yerel basında dahi haber olarak yer almıyor.
Seçim öncesinde inşaatlarda işçilerin hayatları pahasına çalışmalara hız verildiği, gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı anlaşılıyor.
Ferhat T. deprem bölgelerindeki inşaatlarda çalışan işçiler arasında çok sayıda Özbek, Afgan ve Suriyeli göçmen işçinin de bulunduğunu dile getirerek “7/24 vardiya şeklinde sürekli çalışıyorlar” dedi.
KRT
Bu rezilliği de gördük! Artık kapalı mekânlarda Atatürk'e hakaret serbest12 izlenme
CHP kongresini durdurma kararını tebliğ ederken tavırları dikkat çekmişti! Bakın o kadın kim çıktı?14 izlenme
Ethem Sancak’ın yeğeninin ‘kan tekeli’382 izlenme
Damat Berat ve “kömürün faziletleri”!500 izlenme
Mahkeme İBB’yi haklı buldu: Kaçak yapı sahiplerinin açtığı davalar reddedildi!31 izlenme
MİT yalanıyla istismar davasında bir tutuklama daha45 izlenme
Wikipedia'da İmamoğlu 'eski İBB Başkanı' olarak yer aldı, sosyal medyada tepki yağdı!31 izlenme
Vatandaş kemer sıkarken kamu kurumları saçmaya devam ediyor28 izlenme