Gezi Direnişi sırasında "Kabataş'ta türbanlı kadına saldırı" tezgahını kurduğu ortaya çıkan Karar yazarı Elif Çakır, Türkiye'de bir yıl içerisinde ülkeyi terk edenlerin sayısının yüzde 42 artmasını köşesine taşıdı.
Gezi Direnişi sırasında "Kabataş'ta türbanlı kadına saldırı" tezgahını kurduğu ortaya çıkan Karar yazarı Elif Çakır, Türkiye'de bir yıl içerisinde ülkeyi terk edenlerin sayısının yüzde 42 artmasını köşesine taşıdı.
Çakır, “Gelir dağılımında çok iyi seviyelere geldik”, “14 senede ARGe harcamalarının payını ikiye katladık”, “Türkiye’de kişi başı milli gelir arttı” açıklamaları yapan hükümetin "kalifiye vatandaşlarının neden ülkede tutamadığı üzerinde ciddi olarak düşünmesi" gerektiğini söyledi.
Çakır'ın yazısından ilgili bir böüm şöyle:
Peki, ülkede siyasi bir iktidar değişikliği olmamasına rağmen 2014 yılından itibaren neden Türkiye’de beyin göçü her geçen yıl katlanarak artış göstermeye başladı.
Neden parlak beyinlerimizi ülkemizde tutamıyoruz?
Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan Aralık 2014’ten bu yana, “tersine beyin göçünün” sağlanması ve biran önce “beyin göçünü engelleyecek tedbirlerin” alınması gerektiği yönünde açıklamalar yapıyor.
Türkiye’de, tersine beyin göçünü gerçekleştiren bir hükümet AK Parti. Aynı hükümet neden yetişmiş insan kaynağımızı beyin göçü ile kaybedebiliyor?
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/kabatastezgahcisisordunedenparlakbeyinlerimiziulkemizdetutamiyoruzh116251.html
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltına alındı!29 izlenme
Anneannesini katletmişti! Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener hakkında yeni karar42 izlenme
YSK hakkında suç duyurusu!338 izlenme
Millet bahçeleri için milyon liralık plan: 771 milyon TL harcanacak29 izlenme
Uzmanlar mart enflasyonunu değerlendirdi: "Etiketlerdeki fiyat artışları gelecek aylarda görülecek"32 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu emniyet görevlileriyle ilgili yeni gelişme46 izlenme
Rusya'nın teklifini kabul ettik. İşte, Türkiye'den Avrupa'ya doğalgaz dağıtımı yapılacak merkezin kurulacağı bölge39 izlenme
Muharrem İnce yandaş gazeteciyi yalanladı: Bu kişiyi tanımıyorum395 izlenme