ABD merkezli uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’de enflasyonun temmuzda yıllık 13.8’le zirve yapacağı tahmininde bulundu.
Kurum 2018 büyüme tahminimizi yüzde 4’ten yüzde 3,3’e, 2019 büyüme tahmini de yüzde 4,5’ten yüzde 3,6’ya revize etti.
JP Morgan ekonomisti Yarkın Cebeci’nin raporunda şöyle dendi: “Her ne kadar ekonomik aktivitedeki yavaşlama ikinci yarıda fiyat baskılarını hafifletebilecek olsa da hükümetin emeklilere vaat ettiği ikramiye ödemeleri haziran ve ağustosta enflasyonist etki yaratacaktır Makro tahminler katı bir şekilde seçimin sonucuna bağlı. Siyasi tansiyonun sürmesi ya da popülist bir hükümetin ortaya çıkması büyüme ve fiyat dinamiklerinde daha fazla kötüleşmeye yol açabilir. Reformcu bir hükümet durumunda ise tam tersi olarak beklentilerde ve makro temellerde güçlü bir iyileşme gözlenebilir. Seçim sonrası ilk TCMB PPK toplantısında 100 baz puan faiz artışı öngörmüştük. TCMB Perşembe günü bu artırımın yarısını yapabilir.”
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımıcısı Mehmet Şimşek geçen hafta attığı bir tweet’te enflasyonun önümüzdeki aylarda ‘zirve’yi göreceğini belirtmişti.
İspanyol bankası BBVA da temmuz ayı için yüksek enflasyon öngörüsünde bulunmuştu.
http://www.diken.com.tr/jpmorgandanenflasyontahminitemmuzda138/
Ünlü anketçi Adalet Bakanı Abdulhamid Gül’ün neden istifa ettiğini açıkladı84 izlenme
Cemal Enginyurt, iktidarın ağzından çıkan baklayı ifşa etti24 izlenme
Makam aracı israfının, şatafatının, lüksünün otobandaki görüntüleri 'pes' dedirtiyor !370 izlenme
SWAT Challenge 2024'te Türkiye rüzgârı: Polis Özel Harekat ilk günün parkurunu 1 dakika 10 saniyede bitirdi39 izlenme
'Rahatsızlığınız varsa RTE'ye şikâyet edin' diyen GS taraftarına 'Ben Cumhuriyet kadınıyım size sus demek benim hakkım !'158 izlenme
5 günlük bebeğe şiddet uygulayan hemşire tutuklandı11 izlenme
Tunç Soyer’in tutuklanmasına tepki yağdı19 izlenme
İhraç kararlarının ardından harekete geçtiler: Teğmenlerden peş peşe dava!21 izlenme