Home
07 Ekim 2020 ( 104 izlenme )
Reklamlar

Joe Biden’dan Trump’a Türkiye çağrısı: Baskı yapmalı


ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, Trump yönetimine 'Yunanistan'a karşı provokatif eylemlerden kaçınması için Türkiye'ye baskı yapma' çağrısında bulundu.





Joe Biden yaptığı yazılı açıklamayla NATO’nun Yunanistan ve Türkiye arasında tansiyonu düşürme ve askeri gerilimi azaltma mekanizması kurulması çabalarını desteklediğini ve diplomatik görüşmelerin başlamasının doğru bir adım olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE’YE BASKI UYGULAMALI”

Biden, “Trump yönetimi, başarılı bir diplomasi ortamının yaratılması için güç kullanma gibi tehditler de dahil olmak üzere Türkiye’ye bölgede Yunanistan’a karşı provokatif eylemlerden kaçınması için baskı uygulamalı” dedi.

BIDEN’DAN ERDOĞAN’A AYASOFYA ÇAĞRISI

Reuters’ta yer alan habere göre Biden ayrıca “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da Ayasofya’yı camiye çevirme kararını geri almaya ve Ortodokslar da dahil olmak üzere herkesin eşit erişime sahip olmasını sağlayarak müze statüsüne döndürmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/joebidendantrumpaturkiyecagrisibaskiyapmali6069422/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Almanya 'halka destek paketi' kapsamında benzine indirim yaptı! Almanya'dan Çavuşoğlu’na seçim konuşması engeli! AKP'nin okul bahçesindeki toplu iftarı için dersi yarıda kestiler! Haydar Baş’ın yurt dışına çıkması yasaklandı! Mal varlığına tedbir konuldu!