İzmir Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi’nde bazı evlerin duvarlarına kırmızı boya ile ‘X’ işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazılması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Sosyal medyada gündem yaratan konu ile ilgili İzmir Valisi Erol Ayyıldız açıklama yaptı.
Vali Ayyıldız, söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığının öğrenildiğini belirterek, “Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir” açıklamasında bulundu. Vali Ayyıldız, ayrıca konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Evinin duvarına kırmızı boya ile ‘X’ işareti yapılıp ayrılıkçı yazı yazılan Bayram Şenal ise, bu çirkin yazıyı siyah boya ile gül resmine dönüştürdü.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de İzmir’in Alevi vatandaşların evlerinin duvarına ayrılıkçı yazı yazılması ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, olayın fark edilmesinin ardından ilgili tüm birimlerin konuyu yakından takip ettiğini belirterek, “İzmir, Gaziemir İlçesi’nde bir duvara yazılan Alevi vatandaşlarımıza dönük çirkin ifadeler nedeniyle olay olduğu andan itibaren tüm ilgili birimler konuyu yakından takip etmiştir ve olayla ilgili detaylı inceleme yapmaya başlamıştır. İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir. İzmir Valiliği ve emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin ‘birkaç çocuk yapmıştır’ denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.
İzmir’de huzuru bozacak hiçbir olaya müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Çelik, açıklamasında şunlara yer verdi:
“Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Güzel İzmir’imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir. Güzel İzmir kardeşliğin ve hoşgörünün mayasına sahiptir. Emniyet birimlerimiz bu kardeşliği ve huzuru bozmaya kalkanları her zaman engelleyecektir. Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Birliğimizi ve dirliğimizi koruyacak toplumsal tecrübeye sahibiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu kardeşliği net ifade etmişti; ‘Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir.’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her türlü provokasyona karşı geçmişte şu tespiti yapmıştı; ‘Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur.’ Gerek bizlere ulaşarak, gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır.”
AKP Sözcüsü Çelik’in açıklamalarının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Twitter hesabından açıklama yaptı. Mahir Ünal paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bu toprakların kadim hikayesinin bazen hüzünlü bazen neşeli türküleriyiz hepimiz. Aleviyim, Sünniyim, Kürdüm, Türküm, Lazım, Çerkez’im, hep birlikte Türkiyeyim.”
Araç kiralarına milyarlar aktı18 izlenme
Sedat Peker Gündeme Getirmişti: Paramount Otel'e 26 Bin Metrekare Genişleme İzni39 izlenme
Skandal bu görüntülerle ortaya çıktı: Hastayı kapıda bekleten özel hastane aylarca 112 personelini içeri almamış!40 izlenme
Bayram ziyaretine giden 2 bin Suriyeli geri döndü!233 izlenme
Erdoğan 'Elhamdülillah doğru yoldayız' demişti: Hazine'nin faiz giderleri 2 yılda 5'e katlandı27 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde polis ablukası!137 izlenme
İmamoğlu'ndan gençlere çağrı: "Firesiz oy kullanın, demokrasi hepimizi özgür kılacak"54 izlenme
Adana'daki uçak kazası, Şeyda Doğan'ın nişanlısının evlilik teklifine 'Evet' dedikten sonra meydana gelmiş50 izlenme
2025'in ilk ayından kayıp ortaya çıktı! Emekli maaşında 950, asgari ücrette 1100, memur maaşında ise 2100 TL buharlaştı
Erdoğan yine tutturamadı
Engin Polat’tan 25 milyon liralık para transferine ilginç savunma
İnceleme sonrası Ege kıyıları için korkutan bir uyarı daha: "Yıkıcı etkisi olacak"