Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde birlikte hareket edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’ndan dikkat çekici bir açıklama geldi.
T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan Hatipoğlu, İYİ Parti’nin CHP ile birlikte hareket etmesinden dolayı zarar gördüğünü düşündüğünü belirterek “Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin genel görüşü” dedi.
Hatipoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partililerle yaptığı değerlendirmenin ardından alınacak karara uyacaklarını vurgularken, yerel seçimlerde AKP ve MHP’nin desteklenmesi gerektiğini savundu. Hatipoğlu, “Milletvekili olduğum ve yaşadığım şehir olan Eskişehir’den örnek vereyim. Belediye uzun yıllardır CHP’de. Şunu söylemeliyim; Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamız Eskişehir’de çok büyük işler başardı. Ancak yaşı geldi 88’e. Yeni bir dönemde Eskişehir’e ne verebilir, alternatif yok mu? Bunlar can alıcı sorular” ifadesini kullandı.
İYİ Parti olarak genel seçim kampanyasında CHP’den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHPİYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuştu.
Eskişehir’de CHP ve AKP’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, “Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKPMHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur” dedi.
Hatipoğlu, ittifak yapılmaması halinde ise İyi Parti’nin her yerde kendi adaylarını göstermesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi: “Türkiye’nin her yerinde teşkilatımız yerli yerinde ve partimiz içinde kalibresi inanılmaz yüksek kadrolar mevcut. Bu da bir seçenek. Örneğin Eskişehir; belediyeciliği çok iyi bilen, pırıl pırıl partililerimiz mevcut. Yeter ki partimiz büyüsün güçlensin, tek düşüncem bu.”
Tele1
Mansur Yavaş, Çayırhan Termik Santarli maden işçileriyle brlikte yürüdü: "Sonuna kadar arkalarındayız"25 izlenme
Gerici Müslüm Gündüz yine kin kustu ! 'Bu memleketten ya Kemalistler gidecek ya biz !'1261 izlenme
İktidarın Türkiye'yi düşürdüğü durum işte bu! Avusturya Başbakanı "Taliban fanatizmini Avrupa’da istemiyoruz. Afganların kalacağı en iyi yer Türkiye"44 izlenme
Muğla’da farklı noktalarda aynı anda yangınlar!52 izlenme
Yine elektrikler kesildi, 2 il karanlığa gömüldü! Bakan bölgeye gitti34 izlenme
Taciz, darp ve tehditle gündeme gelen börekçi mühürlendi! Pendik'teki skandal olayda kavganın başlama anlarına ait görüntüler ortaya çıktı76 izlenme
Adana’da yaklaşık 42 bin esnaf siftahsız dükkân kapatıyor!219 izlenme
Suriyeliler akın akın geliyor!763 izlenme
Sinan Ateş davasında gerekçeli karar: 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, 10 sanığa beraat!
Ali Babacan'ın cevap veremediği soru! Ziraat ABD şubesini neden kapattı?
AK Parti, başörtüsü düzenlemesi için tüm partilerle görüşme yapmak için randevu istedi.
Ülkü Ocakları Başkanının KKTC'ye girişi yasaklandı