Türkiye’deki seçimlere geri sayım başlarken Almanya ile Türkiye arasında ipler giderek geriliyor. AKP milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün, Almanya'da yaptığı bir konuşmada “FETÖ'cüler ile PKK'lıları nerede bulursak bitireceğiz” sözlerine nota veren Almanya, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü yapmayı planladığı Berlin ziyaretini iptal ettirdi.
Almanya tarafı, açık açık bunun Türkiye'deki seçimler için bir seçim propagandası olacağını belirterek, “Ziyareti istemediklerini” bildirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Almanya'nın 2017 yılında belirlediği kurallara göre bir ziyaret sözü vermesine rağmen, bir anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine de Erdoğan, Berlin ziyaretini iptal etti.

Erdoğan, en son Kasım ayında Endonezya’da gerçekleşen G20 Zirvesi’nde Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya gelmişti.
BERLİN: SEÇİMLERE YÖNELİK BİR HAMLE
Berlin'de Başbakan Scholz ile çalışma toplantısı yapmayı planlayan Erdoğan'ın bu girişimi, Almanya tarafında “Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere yönelik” bir çalışma olarak algılandı.
Konu Scholz'un Dış Politika Danışmanı Jens Plötner ile Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın arasında görüşüldü. Ancak buluşmanın içeriği ve zamanı konusunda bir anlaşma sağlanamadı.
Alman tarafı ziyaret gerçekleşirse, AKP milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Almanya'da seçim kampanyası yapar gibi dolaşmasını ve sözlerini açıkça eleştireceğini vurguladı. AKP buna yanaşmadı.

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın, genel seçimlerde ise Cumhur İttifakı’nın seçim zaferini Berlin’de oluşturdukları araç konvoyuyla kutlamıştı…
SİYASİ YASAKLARA UYMA GARANTİSİ…
Almanya'dan gelecek oylara özel önem veren AKP, Almanya'nın 2017 yılında belirlediği AB üyesi ülkelerinin dışından gelen politikacıların seçim kampanyaları ile ilgili kurallara uyulacağı garantisi verildi. Yine de Almanya bunu kabul etmedi.
2017 yılında yapılan referandumda, Almanya'daki Türk seçmenin oyunu almak için başta Erdoğan ve AKP olmak üzere, birçok parti Almanya'da mitingler, toplantılar düzenlemişti.
Almanya'daki Türkler arasında da siyasi ayrılıklar başlamıştı. Bunun üzerine Almanya, “AB dışı ülkelerden gelen partililerin, seçimlere üç ay kala siyasi toplantılar düzenlemesini, mitingler yapmasını” yasaklamıştı. Bu üç ayın dışındaki zamanlarda ise Almanya'dan izin alınması kararlaştırılmıştı.
SON SEÇİMDE YÜZDE 65 ALMIŞTI
Bu kurala dayanılarak Erdoğan'ın gelişine izin verilmedi… Erdoğan, son seçimlerde Almanya'daki Türkler'den yüzde 65 oranında oy almıştı. Benzer yasağın muhalefet partilerine de uygulanacağı belirtiliyor.
Sözcü
Çok çok çarpıcı bilgilerin ışığında, Bülent Arınç'a neden dokunulamadığını öğrenmek ister misiniz ?578 izlenme
AKP şikâyet etti, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun afişleri kaldırıldı28 izlenme
Ukrayna'da yargılanan Rus asker, silahsız sivili öldürdüğünü kabul etti!39 izlenme
Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı: Asgari ücrete seçim zammı geliyor30 izlenme
Canlı yayında Berat Albayrak için çarpıcı iddia! 'Koltuk aranıyor. Şimdi kamuoyu oluşturuyorlar, aslında Albayrak o kadar kötü değildi, hatta kötü değildi, hatta iyi yapmıştı'48 izlenme
FETÖ'cüler bu sefer Kenya'da soru çalarken yakalandı! Skandal dünya tarihine geçti9 izlenme
Yargıya da bypass! DDK ile silkeleyecekler16 izlenme
Bunu söyleyen bir profesör 'CHP, uyuşturucu komisyonu diyerek, uyuşturucuya özendiriyor !'279 izlenme
Ümit Dikbayır AKP'ye mi geçecek? Dikbayır cevap verdi
Motorine dev zam yolda!
Süleyman Demirel'in enflasyon yorumu yeniden gündemde: "Hırsızlıktan, soygundan, fuhuşa kadar hemen hemen bütün yolları açar. Batılılar bir numaralı halk düşmanı derler"
Türk ihracatçılar, İsrail'le ticaret yasağını delmenin yolunu arıyor