Home
03 Mart 2020 ( 146 izlenme )
Reklamlar

İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Meclis Göç Komisyonu’nda bu teklifte bulundu: Eli silah tutan Suriyeliyi eğitip gönderelim


Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Türkiye’de eli silah tutan 1 milyon sığınmacı var. Bunları eğitelim, Suriye’ye gönderelim Orada vatanlarını korusunlar” dedi ve çarpıcı tespitlerde bulundu.




TBMM İnsan Hakları Göç ve Uyum Komisyonu toplantısına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un önerisi damga vurdu. Yokuş, Türkiye'de eli silah tutan sığınmacıların ülkelerine gönderilmesini teklif ederek, şu açıklamalarda bulundu:

HERKES VATANINA GİTSİN

* Biz düşünce olarak istisnasız tüm sığınmacıların kendi vatanlarına dönmesinden yanayız ve artık misafirlik sürelerinin geçtiğini düşünüyoruz. 2011'den bu yana gelen herkes vatanına gitsin. Şimdi, eli silah tutan 1 milyondan fazla sığınmacının olduğu söyleniyor, bunları eğitelim, nasıl Libya'da gidip eğitiyoruz…

* Gönderelim vatanlarını korusunlar. Yani biz besledik yeter ya… Dokuz senedir besliyoruz, vatanlarını korusunlar. Türkiye'de olanlarla ekmeğimizi paylaşırız, paylaşmaya devam edeceğiz ama bu politikaların Türkiye'yi artık iyi bir yere götürmeyeceğini görüyoruz. ‘Herkes vatanına' diyoruz.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş (FOTO: DepoPhotos)

400 BİNE ULAŞTI

TBMM İnsan Hakları Göç ve Uyum Komisyonu Başkanı AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu ise Türkiye’nin 4 milyon kişiyle dünyada en çok sığınmacı barındıran ülke olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Hedefimiz tabii ki, Suriye'de çatışma bitsin, iç savaş bitsin, istikrar gelsin, güvenli ortam gelsin, bu kardeşlerimiz de kendi ülkelerine dönsün. Ama bu insanları bombaların hâlâ atıldığı, insanlara orada uçaklarla, helikopterlerle ateş edildiği bir coğrafyaya göndermek de istemiyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz, huzur ve güvenlik geldikten sonra kendi ülkelerine dönecekler.”

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/iyipartilifahrettinyokusmeclisgockomisyonundabutekliftebulunduelisilahtutansuriyeliyiegitipgonderelim5657083/?fbclid=IwAR1rnRbiiKn9_LoR6ia3B1pMQ0l1qvUSWJiwPpf68nUGZKXcTefgA_b1Ns

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kış gelmeden kömüre üst üste zamlar! AKP'li Rümeysa Kadak'ın meclisteki gençler konuşmasına tepki yağdı! 'Hayallerini çaldığınız torpilsiz AKP'li olmayan gençlerin ahı yakacak sizleri!' Sofuoğlu’nun danışmanından şok iddia! ‘Vekiller danışmanların maaşlarından pay alıyor’ Bakan Koca açıkladı: 18.910 yeni vaka tespit edilirken, 133 kişi hayatını kaybetti, 20.351 kişi sağlığına kavuştu!