Partiden istifa eden Bora Kılıç, İbrahim Özkan, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya, Yakup Fındık tarafından yapılan ortak açıklama şöyle:
*4 Aralık 2023 tarihinde toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldı. ‘Hür ve müstakil’ kararına gerekçe olarak da bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç olması gösterildi.
*Biz bu karara saygı duymakla beraber, İstanbul ve Ankara’da işbirliğinin devam etmesi yönünde görüş bildirdik. Çünkü 2019 yılı yerel seçimlerinde,
25 yılın üzerine İstanbul ve Ankara alınmıştı. Bu hem muhalefet için hem de oy veren halkımız için önemli bir motivasyon olmuştu.
*İlkeli siyaset, özü sözü bir, olmayı samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz. 1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün “belediyeleri yönetemezler” demek, ilkeli siyasete yakışmamakta,
millete güven vermemektedir.
*Biz daima ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin yanında olduk. Ülkemizi tek adama mahkum etmek isteyen sistemin karşısında durduk. Demokrasinin sağlıklı işlemediği, sosyal medya paylaşımlarının bile topluca yapılmaya itildiği bir yerde durmak, kayıpları anayasa değişikliğine kadar gidebilecek bu sürece daha fazla katkı sunmak istemiyoruz.
*Ülkemiz menfaatleri için, Türkiye’nin kalbi İstanbulumuz için ortak bir karar imza atıyor, ‘hür ve müstakil’ olarak İYİ Parti’den istifa ediyoruz.
*Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."
AKŞENER'İN ÇAĞRISI SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ
İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener'in çağrısı sonrası İYİ Parti İBB Grup Başkanı görevinden istifa etmişti. Yapılan seçimde Özkan 7 meclis üyesinin oyu ile yeninden başkan seçilmişti.
halktv.com.tr
Hakan Ateş için 240 yıla kadar hapis talebi! Seçil Erzan'ın fonunu biliyormuş29 izlenme
37. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti28 izlenme
Kütahya'da geçen sene tamamlanan yol bir yılda 3 kez çöktü! 12 evde hasar oluştu!346 izlenme
CHP'li başkan, AKP’li başkandan kalan borcu ödemek için makam aracını satışa çıkardı!130 izlenme
DSİ'den AKP'li ilçe belediye başkanının tarlalarına özel 'sulama hattı!'61 izlenme
Cübbeli Ahmet, İmamoğlu'na oy verenleri hedef aldı39 izlenme
Cezaevinde rüşvet skandalı: Cezaevinin müdürü ile tutuklu müteahhidin oğlu arasında rüşvet pazarlığı!33 izlenme
İkinci el araç satışında 6 ay 6.000 km şartı neleri kapsıyor? İşte yönetmelikten muaf olan araçlar42 izlenme