CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine partili tüm belediye başkanlarına yazı gönderdi.
Yazıda şunlar kaydedildi:
“Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik buhran, tüm vatandaşlarımızı derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakmıştır. Bu tablonun en ağır hali ise çocuk yoksulluğudur. İktidarın bu konudaki eylemsizliği çocuklarımızın beslenme hakkına erişimini zorlaştırmaktadır. Bu kapsamda; partimiz tarafından okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi yönündeki önerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize belediyelerimizce günde bir öğün sağlıklı besin desteği verilmesi konusunda, yeni bir seferberlik başlatmanın gerekliliği doğmuştur. Çocuklarımıza beslenme yardımında bulunan belediyelerimizin projelerinin diğer belediyelerimizde de yaygınlaştırılması konusu üzerinde hassasiyetle durulması önemlidir.”
İKTİDARI UYARDI: SAKIN OLA ENGEL OLMAYIN
Torun, “CHP olarak iktidarda olmasak bile çocuklarımızın beslenme sorununa karşı elimizi taşın altına koyuyor ve çözüm üretiyoruz. Kanayan bir yarayı kapatmak için harekete geçiyoruz. Evladının çantasına beslenme koyamayan anneler için, arkadaşlarının arasında kuru ekmekle öğün geçiren yavrularımız için yola çıkıyoruz. Şu anda birçok belediyemiz bu hizmeti veriyor. Biz bu hizmeti tüm belediyelerimizde yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. İktidara çağrımızdır: Meclis'te reddettiniz ama sakın ola belediyelerimizin bu hizmetine de engel olmaya kalkmayın” ifadelerini kullandı.
KRT
Makam aracına haciz gelen başkan isyan etti! İncirliova Belediye Başkanı Kaya: Belediyeyi borç batağının içine düşürmüşler136 izlenme
AKP'den AKP’ye geçen belediye enkaz devraldı: 1 Milyar 165 Milyon 394 bin TL borç bırakıldı61 izlenme
20 ilde çarpıcı tablo: Emekli intikamını seyyanen aldı, 20 emekli kentinin sadece 2'sini AKP kazandı25 izlenme
Zeytin Dalı’nda 8. gün… TSK ve ÖSO Ali Bekki’yi ele geçirdi!238 izlenme
Yoksulluk sınırı 5 bin 262 liraya çıktı!160 izlenme
Eski Ülkü Ocakları İl Başkanı, Ekrem İmamoğlu için imza attı!40 izlenme
AKP'den sandık görevlisi olduğunu söyleyen vatandaş: "AKP'ye oy verdim. Benim ellerim kırılsın. Pişman oldum. Bilseydim vermezdim. Halk perişan"53 izlenme
Kuran kursunda 6 çocuğa tecavüz iddiası!206 izlenme