
Bilecik Belediyesinde 200 Bin Dolarlık rüşvet soruşturmasının patlak vermesinin ardından İçişleri Bakanlığı, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin’i görevden uzaklaştırmıştı.

Bilecik Belediye Meclisi ise, yine CHP’li bir isim olan Melek Mızrak Subaşı’nı Başkan Vekili olarak görevlendirmişti.

Yaklaşık 2 yıl boyunca Başkanlığa vekalet eden Subaşı’nın görevi, ‘Semih Şahin’in istifasının ardından düştü.
Bilecik Belediye Meclisi bugün seçimlere kadar belediye başkanlığı yapacak ismi belirlemek üzere toplandı.
Seçimde CHP’den Melek Mızrak Subaşı, AK Parti’den Hasan Cinit, İYİ Parti’den toplantı öncesinde son dakikada istifa eden ve bağımsız olarak seçime giren Mustafa Sadık Kaya aday oldu.
Yapılan ilk tur seçimlerinde Melek Mızrak Subaşı 11, Hasan Cinit 10, Mustafa Sadık Kaya ise 4 oy aldı. İlk turda hiçbir aday meclis üye tam sayısının yeterli oyunu alamadığı için ikinci tura geçildi.
İkinci tur oylamada da Melek Mızrak Subaşı 11, Hasan Cinit 10 ve Mustafa Sadık Kaya 4 oy aldı.
Üçüncü turda AK Parti’nin adayı Hasan Cinit adaylıktan çekilirken, başkanlık yarışına Subaşı ve Kaya katıldı.
Üçüncü turda yapılan oylamada AK Partili üyelerin de desteğini alan Mustafa Sadık Kaya 14 oy alırken Melek Mızrak Subaşı yine 11 oyda kaldı. Böylece Bilecik Belediyesi’ni 31 Mart seçimlerine kadar yönetecek olan isim İYİ Parti ve AK Partili üyelerin oylarıyla seçilen Mustafa Sadık Kaya oldu.
halktv.com.tr
Camide çok sayıda çocuğa 'cinsel istismar' skandalı!110 izlenme
Bakan ve bakan yardımcılarına çift maaş şoku! Anayasa Mahkemesi “Dur” dedi…37 izlenme
Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'ten 12 gündür iz yok! Evler sokaklar didik didik aranıyor23 izlenme
AKP'li vatandaştan hayrete düşüren sözler! 'İmamoğlu Erdoğan’ı düşürmek için pirince, bulgura, makarnaya, ete zam yapıyor'38 izlenme
İlahiyat profesöründen sert HAYIR çıkışı 'İslam insanlara dayatılmaya başlandığı zaman artık bu İslam olmaktan çıkar. Artık o firavun düzenine dönüşür'2931 izlenme
Mehmet Akif Ersoy avukatlarıyla yollarını ayırdı!14 izlenme
Asgari ücrette sürpriz rakam! SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı! “Hükümet bu oranı istiyor ama…”19 izlenme
Kemal Sunal'ın anısına... 'Atatürk Dünyanın En Büyük Adamı'500 izlenme