TBMM’deki bütçe görüşmelerinde dün sıra Cumhurbaşkanlığı’na geldi. Görüşmelerde Saray’ın 2023 yılı kesin hesabı ortaya çıktı. Saray bir yılda 45.5 milyon lira giyecek ve tuhafiye harcaması yaptı.
‘Tek kullanımlık mutfak eşyasına’ 10.7 milyon lira, yiyecek grubuna 4 milyon lira, içeceklere 11 milyon 681 bin lira ödendi.
Tohum, fideler, bitki ilaçları için 19 milyon 849 bin lira, bakım ve onarım malzemeleri için 8.3 milyon bin lira harcandı. Sadece otomobil lastiklerine 7.6 milyon lira ödendi.
Cumhurbaşkanlığı için 2023’te 6.6 milyar TL bütçe ayrılmıştı. 2024 bütçesi 12.3 milyar lira olurken 2025 için 16 milyar 928 milyon liralık bütçe öngörüldü.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “2020’de koruma gideri 263 milyon liraydı, 2024’te 1 milyar 967 milyona çıktı. Dört yılda altı kat artış var. İlk on ayda 10 milyar 262 milyon örtülü ödenek harcaması var. Dehşet bir artış, sorgulanmıyor. Yeni uçak mı aldınız?” diye sordu.
Sözcü
Adnan Oktar suçlamaları reddetti94 izlenme
Hatay Samandağ'da toplu konut projesi adı altında TOMA'larla girilen arazide zeytin ağaçları söküldü! Direnen köylüleri perişan ettiler!9 izlenme
CHP'li vekilden Erdoğan'a 'Sedat Peker' tepkisi: "Çıtı çıkmıyor!"54 izlenme
Binali Yıldırım’ın İSPARK sorularını yayından önce aldığını elindeki dosyalar ele verdi !173 izlenme
Kızılay’ın AKP’li yöneticisi İBB'den istifa etti: Milletvekili adayı olacak29 izlenme
AKP'li gazcı trol muhalefeti hedef alarak iç savaş çağrısı mı yaptı? “İçerideki bütün köpekleri üzerimize saldılar. Bu milletle uğraşan kan kusacak”23 izlenme
İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 minibüsün taksiye dönüştürülmesine onay çıktı25 izlenme
Fatih Altaylı'dan Hafize Gaye Erkan'ın "Annemlere yerleştik" sözlerine tepki: "Akım derken bokum demenin tam tarifidir"33 izlenme
Müslümanlıkta yalan söylemek iftira atmak var mı? 'Ezan ve türban yasaklandı' diyerek halkı galeyana getiren program yayınladılar!
ABB'den Osman Gökçek'e yanıt: Hırsıza 'hırsız' olduğunu unutturursanız...
İmamoğlu, İstanbul Boğazı tartışmalarına son noktayı koydu
Depremzedelerin çadırlarını su bastı!