Türkiye'nin 'maaşlılarının' alım gücü erirken, sofraların ana yemeği makarna oldu. Türkiye'de kişi başı makarna tüketimi son 10 yılda yüzde 65 arttı.
Ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı en çok mutfakları vurdu. Gelirlerin erimesiyle birlikte vatandaş artık en ucuz karın doyurma yoluna yöneldi. Raflardaki fiyat farkı tüketim alışkanlıklarını da kökten değiştirdi. Et azaldı, makarna temel besin haline geldi...
2013 yılında kişi başı makarna tüketimi 4,4 kilogram iken, 2023'te bu rakam 7,3 kilograma çıktı. Yani son 10 yılda makarna tüketimi yüzde 65 arttı.
Gelir düşerken kırmızı et lüks hale geldi... OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) ortalamasına göre kişi başı yıllık kırmızı et tüketimi 34,8 kilogram. Avrupa ülkelerinde bu miktar 34,5 kilogram iken, Türkiye'de yalnızca 16,6 kilogram seviyesinde. Yani sofralarımızda Avrupa'nın yarısından daha az et görüyoruz... Azalan et ve diğer kalemlerin yerini ise 'ucuz bir karın doyurucu' olması sebebiyle makarna alıyor...
Sözcü
İşte CHP'yi karıştıran kongre delegesi! İmamoğlu ve Özgür Çelik ile fotoğraf çektirmiş
Ünlü gazeteci açıkladı: İmamoğlu’na yeni operasyon!
MHP’nin kalesi Osmaniye’de esnaf isyan etti 'Oy veren ellerim de kırılsın, hükümeti de duysun, kim duyuyorsa duysun!'
Türkiye'nin dev şirketi bugün 400 işçisini kovdu!
İstanbul'da sokak köpeklerini beslemek yasaklandı
Et ve Süt Kurumu, Mansur Yavaş'ın teklifini iki yılda iki kez reddetmiş
Bu havalimanı İzmir'e gidene de gitmeyene de para ödetti! 85 milyona zarar yazdı
Türkiye ekonomisi 100 yılda nereden nereye geldi?
Kapatılan şeriatçı vakfın okulu eğitime devam ediyor, MEB görmezden geliyor!