BBC Türkçe'nin Reuters'ten aktardığı habere göre TCMB verilerinden dört bankacının yaptığı hesaplamaya göre 2019 başından Nisan sonuna kadar kullanım 77 milyar dolara ulaştı.
Bankacılar nisandan sonra da rezerv kullanımının devam ettiğini mayıs ayı ile birlikte bu yılki döviz satışlarının 50 milyar doları aştığını tahmin ediyor.
Söz konusu rakamlar OcakNisan dönemi için TCMB verilerinden hesaplamalar; OcakMayıs dönemi ise hesaplamaların yanında tahmin de içeriyor.
Kamu bankaları aracılığıyla gerçekleşen bu döviz satışları yatırımcıların TCMB'nin yabancı para rezervlerinin yeterliliği konusunda endişelerine de neden oluyor.
TCMB'nin toplam rezervleri kamunun artan döviz arzı ve Koronavirüs'e karşı alınan önlemlerin de etkisiyle şubat sonundan 15 Mayıs'a 23.4 milyar dolar düşüşle 84.4 milyar dolara gerilemişti.
Katar swap anlaşmasının da yapıldığı 22 Mayıs ile biten haftada ise toplam rezervler 8 milyar dolar, brüt rezervler 6,7 milyar dolar arttı.
Net rezervler de benzer şekilde yıl başındaki 40 milyar dolar seviyesinden 26 milyar dolara kadar geriledi.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi/185120/istedolari7liraninaltinadusurmekicinharcananpara
İmam, Cuma hutbesinde Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef aldı! 'Sizler 500 milyarlık adamsınız. 500 milyarla mı ülkeyi kurtaracaksınız'54 izlenme
İmamoğlu meclis üyeleriyle bir araya geldi: Tarihe geçersiniz!850 izlenme
Fatih Portakal'dan Metin Feyzioğlu ile ilgili bomba iddia!64 izlenme
Vatandaşın borcu 1 haftada yüzde 84 arttı: “Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısında patlama yaşanacak”35 izlenme
Eren Ali Bingöl AKP'ye geçmeden önce ünlü anketçi ile meyhanede bir araya gelmiş16 izlenme
Bakan Tunç gerekçeli kararı işaret etti: Narin'in katilinin kimliği belli olacak mı?34 izlenme
23 Nisan'da Anıtkabir'e ziyaretçi akını36 izlenme
3 şehrin Atatürk rekabeti299 izlenme
Camide parti iftarı olur mu?
Ankara'da Özel Halk Otobüsü krizi yeniden alevlendi
Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangınları devam ederken AKP’li başkanların göbek atıp dolar saçtığı anlar ortaya çıktı
18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum