Sosyal medyada yayınlanan sokak röportajı içerikleriyle tanınan Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural, 12 Aralık 2021 tarihinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltıların, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sosyal medya demokrasi için tehdide dönüştü" şeklindeki açıklamasından bir gün sonra gerçekleşmesi dikkatleri üzerine toplamıştı. 3 yayıncı, 13 Aralık'ta çıkarıldıkları mahkemece verilen kararla sokak röportajlarında fikirlerini belirten bazı vatandaşların ifadeleri gerekçe gösterilerek ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı almıştı.
Ceza alan 3 yayıncıdan biri olan İlave TV'den Arif Kocabıyık, karar sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sokak röportajlarına kardeşinin devam edeceğini belirtmişti.
Vatandaşların görüşlerini aktarmaya devam eden İlave TV, sokak röportajları serisine devam ediyor. Antalya Muratpaşa'da gerçekleştirilen bir röportajda, AKP'li olduğunu belirten bir vatandaşın söyledikleri sosyal medyada tepkilerin odağına yerleşti.
'HASTANEDEKİ GÖREVLİYİ BİLE DÖVÜYORLAR, ÖYLE BASKI YAPIYORUZ'
AKP'li vatandaşın bu sözleri, çevredeki vatandaşların da tepkisiyle karşılaştı.
'İNSANLAR PERİŞAN'
AKP'li vatandaşın ardından konuşan bir başka vatandaş, "Hiçbir şey yakmasa 1000 lira elektrik faturası ödüyor. Pazara gitse hiçbir şey almasa 150 lira. Hesabını yaptığın an bu adam hiçbir şey almasın; ayakkabı almasın, çcoğuna simit almasın yine 7 bin liraya çıkıyor, açlık sınırının altında. Amcasından bahsediyor, sen kendi yaşadığına bak' sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Narin'in köyünde tek baz istasyonu iddiası çürüdü! Anne, amca, ağabey ve Nevzat'ın olay günü telefon trafiği
Sinop ve Samsun’da sel: Yollar göle döndü, hastane boşaltıldı
Diyanet’e para yetişmiyordu: Öğrenci sayısından çok daha fazla kitap basmışlar!
'Başkanlık sistemi'ne ilişkin KHK'nın iptali AYM'nin gündeminde
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Yargıtay cezalar için harekete geçti
Rusya-Ukrayna savaşında son durum: Başkent Kiev’de peş peşe patlamalar…
1.5 milyarlık binaya 176 milyonluk tefriş
CHP’li vekillerden Erdoğan’a: Bunlar baraj değil gölet!
AKP'li Gökçek dalga geçmişti: Ankara Büyükşehir Belediyesinden 'Şehitler Anıtı' açıklaması
Bir Türkiye gerçeği: Mezun oldular, iş bulamadılar, kredi çektiler, haciz geldi!
FETÖ'den ihraç edilen hakim MHP'li isimle evlendikten sonra mesleğe geri döndü
Galata Köprüsü'nde oturma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
Vergi cennetlerine servet akıtan bir başka AKP'ye yakın şirket ortaya çıktı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi 'boru ihalesi' yaptı, 164 bin kişi canlı izledi