Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in Fetö üyeliğinden yargılandığı dava, istinaf mahkemesine görüldü. Mahkeme, 'FETÖ'den beraat' kararını hukuka uygun buldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanığın cezalandırılması talebiyle, Yeter'in avukatı Selçuk Nuray da delil yetersizliğinden değil, müvekkilinin tüm suçlamalardan suçsuz bulunması yönüyle beraat kararını istinaf etti.
TEMYİZ YOLU AÇIK
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22'nci Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. Ceza Dairesi, "Yapılan yargılamaya, dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, tartışılan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre, verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadığından, Cumhuriyet Savcısı ve sanık avukatının istinaf talepleri yerinde görülmemiştir" diyerek, kararı hukuka uygun buldu. Ceza Dairesi, kararın Yargıtay yönünden temyiz yolunun açık olduğunu belirtti.
"SAYGI DUYMAK YETERLİ SAYILMADI"
Habertürk yazarı Yasemin Güneri de söz konusu davayı gündeme getirerek, beraat gerekçesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Güneri, Yeter'in beraat gerekçesinde "Gülen'e saygı duymanın örgüt üyeliği için yeterli sayılmadığını belirterek" şu ifadeleri kullandı:
"Gerekçeye baktığımızda örgüt liderine saygı duymak suç değil, Bank Asya'ya örgütün talimatı doğrultusunda para yatırmak suç değil, örgütün yayınlarını okumak suç değil, örgütün ideolojisini benimsemek suç değil…"
https://www.krttv.com.tr/gundem/istearincindamadininberaatgerekcesih101916.html
Cumhur İttifakı’nda emekli ikramiyesinde ayrımcılığa tepki: "Tüm çalışanlara verilsin"44 izlenme
Fitch analiz etti: Savaşın Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?27 izlenme
Kız çocuğunun sözleri tüyleri diken diken etti 'Biz çocuklar ne yiyeceğiz? Minicik tost kantinde 25 lira. Biliyorlar mı? Bilmiyorlar. Bilmiyorsanız konuşmayın!'83 izlenme
Gaziosmanpaşa'da bir marketi çıkan yangından sonra yağmaladılar39 izlenme
İYİ Parti'de 2 istifa daha: Beddua ederek bıraktı30 izlenme
Üretici 2008 krizini hatırlatarak uyardı: "Ette ve sütte geri dönülmez yola giriyoruz"47 izlenme
Melih Gökçek'in usulsüzlüklerini tek tek sıralamıştı: Mansur Yavaş'tan 54 dosya için yeni başvuru!28 izlenme
Kanal İstanbul’da ABD hesabı… ‘Montrö’ teklifini reddeden komutanlar kumpasın hedefi oldu!231 izlenme