İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan Ağustos 2025 İstanbul Barometresi, vatandaşların gündeminde ekonominin ilk sırada yer aldığını gösterdi. Rapora göre, İstanbullular evdeki sohbetlerinden kredi kartı ödemelerine ve gelecek beklentilerine kadar hayatın her alanında ekonomik sıkıntıları konuşuyor.
Barometre sonuçları, İstanbulluların en çok ekonomik sorunları tartıştığını ortaya koyuyor. Katılımcıların yüzde 40’ı ev içinde en çok ekonomi konularını konuştuğunu belirtirken, orman yangınları yüzde 15,3 ve okulların açılmasıyla ilgili masraflar ise yüzde 6,5 oranında ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.
Rapora göre kredi kartı sahiplerinin yarısından azı (%47,6) borcunun tamamını ödeyebilirken, çoğunluk borcunu karşılayamıyor. Kredi kartı borcunun sadece asgari tutarını ödeyebilenlerin oranı %32,9, hiç ödeyemeyenlerin oranı %8,8 ve asgari tutarın altında ödeme yapanların oranı ise %5,5 olarak kaydedildi.
Raporda yer alan ekonomik beklentiler, hem ülke hem de bireysel düzeyde karamsar bir tablo çiziyor. Katılımcıların %40,4’ü Türkiye ekonomisinin daha da kötüleşeceğini öngörürken, %22,5’i iyileşeceğini düşünüyor. Kendi ekonomik durumunun iyileşeceğini düşünenler %29,3, değişmeyeceğini düşünenler %44,1 ve kötüleşeceğini düşünenler %26,6 oranında.
İstanbul Barometresi, İstanbulluların ekonomik kaygılarının hane halkı ve bireysel finans üzerinde belirleyici bir rol oynadığını ve kredi kartı borçlarının giderek arttığını gözler önüne seriyor.
PKK'lı terörist yurt dışına kaçmak isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı!51 izlenme
‘Cumhur ittifakı’ ilk yenilgiyi aldı!2991 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 44.756 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.445.052'ye, can kaybı da 32.078'e yükseldi!87 izlenme
Tarihçi İlber Ortaylı, "Türkiye'nin en büyük sorunu" diyerek açıkladı!39 izlenme
'Tek Adam' bilançosu: Ekonomi değil, faturalar uçtu!40 izlenme
Fatih Portakal AKP’li Mahir Ünal’ın Cumhuriyet'i hedef alan sözlerinin altındaki anlamı açıkladı!48 izlenme
Emekli ikramiyesi farkı hesaplara ne zaman yatacak?36 izlenme
AKP'nin Gazze sessizliği mahalleyi karıştırdı9 izlenme
Devran Güran kritik soruyu yanıtladı: Salim Güran ‘siz karışmayın ben hallederim’ dedi mi?
İYİ Partili Çömez açtı ağzını yumdu gözünü: "Çocukların öldürüldüğü onlarca hastaneye kayyum atamıyorsunuz..."
Ekrem İmamoğlu’ndan TRT'ye zehir zemberek tepki
Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir tutuklandı