CHP yönetimi, İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan ve Pazartesi günü ilde devam eden ileri bölümde Gürsel Tekin'i insan zinciriyle karşılanıyor. İstanbul Milletvekilleri ve Başbakan Üyeleri binasında olacak. Tekin, CHP'ye sokulmayacak.
Bu gelişmeler yaşanırken, İstanbul Valiliği'nden miting yasağı kararı geldi. Konuyla ilgili güncellikten yapılan açıklama şu şekilde denildi:
"İlimiz Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli İlçelerinde her türlü miting, basın açıklaması, açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma toplantısı vb. sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. 10.09.2025 günü saat 23.59'a kadar yasaklanmıştır."
İstanbul Valisi Davut Gül, yasak kararıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Gül, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 02/09/2025 tarihli ara kararı ile Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu'ndan görevden uzaklaştırılmış; bunun yerine Geçici Kurul'un görevlendirilmesine karar verilmiştir.
Mahkemece görevlendirilen Geçici Kurul, İl Başkanı, Yönetim ve Disiplin Kurulu'nun tüm yetkilerine sahip olup, görevlerinin hukuken cezai yaptırımlarla engellenmesi doğuracaktır.
Vatandaşlarımızı yasa dışı toplantı ve gösterilere davet etmek veya bu yönde çağrı yapmak yasal olarak suç teşkil etmektedir. Bu tür girişimlerin toplumsal huzura zarar verecekleri.
İstanbul'un birlik ve beraberliğinin korunması amacıyla, toplantı ve katılım yasağı kararı da dahil olmak üzere gerekli tüm eğitimler alınmıştır.
Bu süreçte tüm hemşehrilerimizi sağduyulu davranmaya, hukuka ve demokratik olgunluğa uygun şekilde hareket etmeye davet ediyoruz."
Nefes
Bir çirkin saldırı daha! Söktü, yere attı, üzerine bastı…29 izlenme
İBB'ye üçüncü dalga operasyonda 13 tutuklama20 izlenme
İşçinin zam teklifini ‘korkutularak’ kabul ettiği öne sürüldü6 izlenme
Kilosunu '30 kuruşa' satamadığı soğanlarına '1500 liraya' bekçi tuttu !336 izlenme
İBB Kanal İstanbul’u anlattı, AKP hedef aldı! Müdahale mi geliyor?104 izlenme
Diyanet vatandaştan SMS ile 10 TL istedi!82 izlenme
Melih Gökçek'in 'evimde değil belediye lojmanında' diyerek inkâr ettiği kameralar evinden çıktı !420 izlenme
Bir ilde daha simide zam!13 izlenme
Eski AKP'li günah çıkartıyor: Bunlara (bilmeden) hizmet etmişiz
Mehmet Metiner kılıcı çekti, Bülent Arınç'ı düelloya çağırdı: Hodri meydan sözünün eriysen bekliyorum!
İmamoğlu, Yeni Zelanda’da hayatını kaybedenler için Yasin okudu
Teröristbaşı Öcalan'ın mektubuna ilişkin verilen araştırma önergesi AKP'nin oylarıyla reddedildi!