İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden 4,7 milyon kullanıcının kişisel verileri ile konum bilgilerinin iki farklı yabancı ülkeye sızdırıldığı belirlendi. Ayrıca, 3,7 milyon kullanıcıya ait bilgilerin “Darkweb” ortamında satışa çıkarıldığı tespit edildi.
Savcılığın tespitlerine göre, aynı uygulamanın alt modülü olan “İBB Hanem” üzerinden de yaklaşık 11 milyon vatandaşa ait sandık bilgileri işlendi ve bu veriler dışarıya aktarıldı.
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde adı geçen ve veri sızıntısında rolü bulunduğu değerlendirilen 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İBB Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı çalışanı İsmet Korkmaz, İBB Dijital Medya Koordinatörü Ulaş Yılmaz, İletişim Koordinasyon Merkezi çalışanı Yusuf Utku Şahin, Baran Gönül ve yine Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı personeli Sezgin Paydaş yer aldı.
Savcılıktaki işlemlerinin ardından şüphelilerden Korkmaz, Yılmaz, Şahin ve Gönül, “kişisel verileri hukuka aykırı şekilde yayma” ve “suç örgütüne üye olma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli Sezgin Paydaş ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sözcü
2002 yılında yedi tane alınıyordu: Asgari ücretli bir ay çalışıp bir altın alabiliyor!75 izlenme
Gitmeyen yolcuya 26.6 milyon Euro verdik!290 izlenme
Erdoğan: "Elektrik ve doğalgazda muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil"57 izlenme
CHP'nin Muğla Dalaman ve Seydikemer ilçe teşkilatları topluca istifa ederek YENİ Parti’ye geçti25 izlenme
Bir şuursuz hain daha ! ‘Atatürk yargılanacak, Atatürk ve Atatürkçüler yaptıklarından dolayı hesap verecek’3471 izlenme
AKP’lİ Eyüpsultan Belediyesi dev okul arazisini satacak: Yıkımın nedeni 'duygusal'mış!97 izlenme
Salgın veresiye defterini kabarttı!91 izlenme
"Üretici batıyor" diyen birlik başkanına Tarım Bakanlığı'ndan soruşturma!54 izlenme