Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini konuşmaya devam ediyor...
AKP cenahı, İstanbul’daki yerel seçimlerde Binali Yıldırım’ın oylarının Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı iddiasını gündeme getirmeye devam ederken, Kadıköy'deki tutanaklardan ise dikkat çeken bir sonuç ortaya çıktı.
"GERİ ALDIK"
CHP sandıklarına sahip çıkarken, İstanbul'da ıslak imzalı tutanakları da yeniden incelemeye aldı.
CHP'nin incelediği Kadıköy'deki ıslak imzalı tutanaklardan, YSK'ya girişi yapılanlar arasında bir hata olduğu ortaya çıktı. Islak imzalı tutanakta doğru, ancak YSK'ya veri girişinde, görevli memurlarca CHP'nin oylarının yanlışıkla başka bir partiye yazıldığı ifade edilirken, yapılacak düzeltmeler neticesinde İmamoğlu'nun lehine 450 oyun daha geldiği belirtildi.
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da, konuyla ilgili olarak Odatv'ye bir açıklama yaptı.
Bütün oyları tek tek saymadıklarını, ama bütün sandıkları tek tek incelediklerinin altını çizen Odabaşı, İstanbul genelindeki ıslak imzalı bütün tutanakları kontrol ettiklerini ifade etti. Odabaşı, "Kadıköy’de 450 İmamoğlu’na gelmesi gereken oy, başka bir siyasi partinin hanesine yazılmış, onları geri aldık" dedi.
Odabaşı'nın Odatv'ye yaptığı açıklama şu şekilde:
"Islak imzalı tutanaktan bilgisayara girerken, bizim oylarımız başka bir siyasi partiye yazılmış. Onları geri aldık. Bunun gibi olan başkaca sandıklar varsa teker teker inceliyoruz ve ilgili itirazlarımızı yapıyoruz. Bununla ilgili sonuçlar çıktıkça da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Şu an Kadıköy’de 450 İmamoğlu’na gelmesi gereken oy, başka bir siyasi partinin hanesine yazılmış, onları geri aldık. Şu anda artı 450’deyiz Kadıköy’de. Bütün oyları tek tek saymıyoruz, ama bütün sandıkları tek tek inceliyoruz, tutanaktaki hatalarla, YSK’ya girişi olan tutanakları inceliyoruz. Sadece Kadıköy değil, bütün İstanbul genelindeki tutanakları inceliyoruz. Bu direkt Büyükşehiri etkileyen oy…"
Söz konusu tutanaklardan biri şu şekilde:

https://odatv.com/istanbulsandigindakihataduzeltildisonucnecikti02041902.html
AKP ve MHP karşı çıktı! İstanbul’da cemevlerine ibadethane statüsü verilemedi!112 izlenme
Edip Akbayram için düzenlenen törende Zülfü Livaneli'den tarihi konuşma! Erdoğan'a "müsvedde" göndermeli bomba sözler!47 izlenme
Ülkenin hali ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi !669 izlenme
'Ucuz et baronlara gitti, vatandaş 550 liradan yedi'27 izlenme
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi!418 izlenme
AKP'li başkandan çalışan kadınlar hakkında skandal sözler! "Kadınların iş hayatına daha fazla katılması evde yemek yapma süresini azalttı"14 izlenme
Atatürk Anıtı’na saldıranlar tutuklandı! Samsun’da çirkin saldırıya tepkiler çığ gibi: İlelebet…36 izlenme
Ankara’da sağanak: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu48 izlenme
Halil Falyalı'nın infaz edilen sağ koluyla görüşen gazeteci Ayşemden Akın'ın korumaları kaldırıldı
'4 kat fazla' teklifine rağmen Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesi verilen Hezarfen Danışmanlığı yakından tanıyalım !
AKP'li Trabzon belediyesi 'vatandaş manzara izlesin' diye milyon liralık köprü yapmış !
CHP’den çok sert “Tamer Karadağlı” tepkisi: "Sarayı çok seviyor, birden döndü"