AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak isimleri geçen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan TOKİ’ye borç taktı. TBMM KİT Komisyonuna gönderilen Sayıştay raporuna göre Göksu’nun 4.3 milyon, TOKİ eski Başkanı da olan Turan’ın ise 11.6 milyon lira borcu var. Her iki başkan da TOKİ’nin yaptığı konutların taksitlerini ödemedi.
TOKİ'ye borç takanlar arasında AKP’li Uşak ve Trabzon Ortahisar Belediyeleri ile kayyum yönetimindeki Kars ve Ağrı Belediyesi de var. Raporda, kurumlara yapılan satışlardan tahsilat yapılamadığı belirtildi ve Uşak Belediyesi’nin 3 milyon 759 bin lira, Ortahisar Belediyesi’nin 59 milyon 604 bin lira, Kars Belediyesi’nin 530 bin lira, Ağrı Belediyesi’nin de 1 milyon 184 bin liralık vadesi geçmiş taksit borcu olduğu kaydedildi.
VADESİ GECİKTİ
İstanbul Fatih Belediyesi ile ilgili de "108 adet konutun 28 milyon 760 bin lira bedel üzerinden 9 yıl vadeli ve her yıl Ocak ayında ödemeli olarak satışa konu olan 2016 tarihli Kentsel Dönüşüm Protokolü sonucunda 11 milyon 686 bin lira bedelli 5 adet vadesi geçmiş taksit borç bulunmaktadır" denildi.
İstanbul Esenler Belediyesi için ise "519 bin lira bedel üzerinden 47 adet konutun satışını konu alan 2012 tarihli protokol sonucunda Belediye’nin İdareye ait YİÜFE oranında güncelleme sonrası 4 milyon 382 bin lira borcu vardır" denildi. Sayıştay, TOKİ’nin bu alacaklara ait gecikme faizlerini tahsil edip, hesapları tasfiye etmesi gerektiği uyarısında da bulundu.
Sözcü
Kleopatra Bisiklet Festivalinde Pedallar Çevrildi22 izlenme
Suudi Arabistan'ın "Türk Malları" boykotu resmiyet kazandı!46 izlenme
Gayrimenkul fiyatlarındaki artış eğilimi hız kesmeden devam ediyor. 100 metrekarelik evler 1 milyon TL'yi aştı !28 izlenme
Cübbeli Ahmet Diyanet'i uyardı! 'Vehhâbîleri camilerde konuşturmama husûsunda uyarıyorum. Kontrol kaybedildi, iç savaşı körüklemiş olacaksınız'72 izlenme
Uzman isim açıkladı: Emekliye seçim öncesi seyyanen zam geliyor27 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'a kötü haber: Her 2 aday da fark attı15 izlenme
Cumhuriyet ve demokrasi hiç böyle güzel anlatılmamıştı330 izlenme
Özel’den Bahçeli’ye yanıt geldi: "Elini daha ne kadar tutacaksınız?"17 izlenme
Bodrum, betona teslim oldu!
"Erkeğe bir çöp bile almam hesabı erkek ödemeli" demişti: Şahan Gökbakar Buket Aydın’ı fena tiye aldı
Cumhurbaşkanı danışmanını hedef almıştı: Bülent Arınç’tan U dönüşü
Dilan ve Engin Polat’ın tekme tokat otopark kavgasının yeni görüntüleri ortaya çıktı