CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, havayolu şirketlerinin Sabiha Gökçen havalimanından ek sefer taleplerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından reddedilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
İlgezdi uçuşların İstanbul Havalimanını yönlendirilmesi için havayolu şirketlerinin ek sefer taleplerinin reddedildiğini açıkladı.
İlgezdi, yapımına 2015 yılında başlanan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) açıklamasına göre 2019 yılı sonunda açılması gereken ikinci pistin neden bitirilmediğinin Bakanlık tarafından açıklanmak zorunda olduğunu ifade ederek, “Atatürk Havalimanını kapatarak İstanbul Havalimanını tüm olumsuzluklarına rağmen açtılar. Kapasitesini dolduramadıkları için yurttaşların taleplerine kulak tıkıyorlar. Yurttaşlar Sabiha Gökçen Havalimanını daha yoğun kullanmak istiyorlar ancak Sivil Havacılık sırf yeni havalimanı kullanılsın diye bu haklı talepleri reddediyor” dedi.
İlgezdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne şunları sordu:
AKP'nin Adıyaman adayının depremzedeler için kullandığı ifadeler yüzünü bile kızartmadı! "İnsan utanır be..."33 izlenme
DMO'nun 4 yılda açtığı 130 ihalenin tamamını AKP'li yönetici aldı!58 izlenme
Bar ve restoranların saat isyanı! "Müşteri geldiğinde dükkan kapanacak!"61 izlenme
AKP’nin boykotu suya düştü: Hamidiye Su satışları patladı!263 izlenme
Telefon satıcısı fakirleştirilen Türkiye'nin son durumunu özetledi 'Vatandaşlar tuşlu telefonlara dönüyor'30 izlenme
Kontağı çevirebilmek yürek ister: Akaryakıta bir zam daha geliyor10 izlenme
Kanser Hastaları için Uzmanlardan Alternatif İlaç Uyarısı!26 izlenme
2021 Türkiye'si... Cebindeki son 12 lirayı eşine verdi ve intihar etti...94 izlenme
Almanya’da elektrik kullanmaları için para ödeniyor!
Bir asgari ücret resti daha: "Her yıl tekrar edilen bir tiyatro var"
Yıllardır AKP’ye oy veren işçi: Oy değil, ders vermek lazım
Bulgaristan'ın suyuna muhtacız... Çiftçiler kuraklıkla boğuşuyor: 'Bulgaristan'dan su istedik vermediler'