Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzde 200'e varan oranlarda arttı. Uzmanlar vatandaşları yatırım konusunda uyardı.
Son yıllarda kamu yatırımlarıyla yıldızı parlayan ve pandemi döneminin yatırım merkezlerinden olan Trakya, şimdi de deprem göçü ve EYT’lilerin talebiyle büyük yoğunluk yaşıyor. Özellikle Kırklareli, Edirne ve Çanakkale’de henüz birkaç ay önce satılan arsalar şu anda iki katı fiyata bile alınamıyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ‘Konut Fiyat Endeksi’ne göre, ocak ayında endeks değerinin en yüksek artışı gösterdiği alan Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgesi oldu. Buradaki artış yıllık yüzde 175’e dayandı.
Milliyet'in haberine göre Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin gündeme gelmesi ve hayata geçirilmesi ardından EYT’liler de Trakya’ya yönelik yatırım ve yaşam tercihlerini hayata geçirmeye başlamıştı. Emlak uzmanları, bu kapsamda EYT’lilerin tazminatlarıyla İstanbul’da ev alma imkanları kalmadığını, bu nedenle paralarını Trakya’da arsa alarak değerlendirdiklerini ifade ediyor. Endeksin, oluşan piyasa koşulları ile gelecek aylarda bu bölge için daha da yükselmesi bekleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun şubat ayı konut satış verilerine göre İstanbul genelinde konut satışı yüzde 14 azaldı. Şehirden artan taşınmalar; İstanbul sınırından, riski daha az görülen Trakya geneline doğru ilerliyor.
İSTANBUL İŞ MERKEZİ OLARAK KALSIN
Kırklareli Bölge Gayrimenkul Uzmanı Erol Temeltaş, özellikle hızlı tren imkanı ile 56 yıllık süreçte beklenen potansiyelin 1 yıldan önce bölgede olacağını öngördüklerini söyledi. Temeltaş, “Hızlı tren ile pek çok insan için İstanbul’un iş merkezi olarak kalmasını, yaşamın buraya kaymasını bekliyorduk. Bu beklenti belli ki çok kısa sürede hayata geçmiş olacak” dedi.
Çanakkale Bölge Gayrimenkul Uzmanı Filiz Erdem ise hem arsa edinme, hem de arazisini satmak isteyenlerin sayısında ciddi artışlar olduğunu dile getirdi. Erdem, “Ayrıca büyük metrekareli yerleri üç beş kişi birlikte alanlar da var. Sahil şeridi fiyatı daha yüksek, köylerde de metrekare fiyatlarında büyük artışı var. Bu alanlarda dönüm fiyatı 100 bin lirayı geçti” diye konuştu.
‘5 KATINA ALAMIYORUZ’
Bölgedeki talebin beklentinin çok üzerinde seyrettiğini anlatan Trakya Bölge Uzmanı Abdullah Gürman, 34 ay önce sattıkları arazileri şu anda 2 katı fiyata alamadıklarına vurgu yaptı. Gürman "Konut satışları azalıyor ama arazi satışları çok hareketli. Metrekaresini bin liraya sattığım yer için şu anda 3 bin lira isteniyor. 400 bin liraya satamadığımız arsayı 5 katına, yani 2 milyon liraya zor alıyoruz” dedi.
halktv.com.tr
Diyarbakırlı yurttaş: "Asgari ücretle çalışan bir insan ölü bir insandır. Bana göre 40 binin üzerinde olması lazım"15 izlenme
Vatandaş fakirleştirilince ona yöneldi: En pahalı ayakkabılarla baş edebilecek tek marka kara lastik!35 izlenme
MHP'lilerin ağzı fren tutmuyor... Bu nasıl bir benzetme?29 izlenme
Belgedeki tarih dikkat çekti: Belediye CHP'ye geçmeden hemen önce Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman'a yapılan ihalesiz satışın belgesi ortaya çıktı!37 izlenme
Türkiye’nin dolar zengini illeri belli oldu: Zirve şaşırttı33 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li Şişli meclis üyesine tarihi ayar! "Kim dedi "Şişli'yi Şişli'de konuşun" diye? Var mı cesaretin? Var mı meclisi toplayıp seçim yapmaya? Var mısın kayyumu geri almaya?31 izlenme
11 ayda 19 bin 412 şirket kapandı!38 izlenme
Katar görüşmelerinde masadaki isim tartışma yarattı: FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın ortaklarından...103 izlenme
Muharrem İnce: Tek adam rejiminin de sonu yakındır
AKP'lilerin 4-5 maaş ve huzur hakkı alınmasına hiç laf etmeyen sözde şeyh böyle buyurdu! 'Geçinemiyorum diyenin maaşını indirmek sünnettir'
15 yıllık matematik öğretmeni "Adalet yok" diye video çekip intihar etti !
İsrail'in iki katı toprak ipotekli