İstanbul'da yenidoğan çetesi skandalının ardından özel bir hastanenin ameliyathanesinde muhasebecinin hastayla pazarlık yapması Türkiye'nin gündemine oturdu.
Edinilen bilgiye göre; 13 Ocak'ta göğüs ağrısı şikayetiyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne giden 51 yaşındaki B.T.'nin üç damarının tıkalı olduğu belirlendi ve acil olarak anjiyo yapılması gerektiğine karar verildi.
Bunun üzerine Bakırköy'de özel bir hastaneye sevk edilen B.T., hastalarla temizlik görevlilerinin ilgilendiğini fark edince tedaviyi reddetti. Ancak doktorların kalp krizi riskinin bulunduğunu belirtmesi ve acil anjiyo yapılması gerektiğini söylemesiyle hastanın yatışı sağlandı. Ardından ameliyathanede akılalmaz anlara şahit olundu.
Ameliyat devam ederken hastanenin muhasebecisi koruyucu kıyafet giymeden ameliyathaneye girdi ve hastayla pazarlık yapmaya başladı. Görüntülerde muhasebecinin ameliyat masasındaki hastaya "15'e de var, 18'e de var, 35'e de var. En düşük yapabileceğim 10'a var" dediği duyuldu.
Olayın ardından Sağlık Bakanlığı hastanenin faaliyetlerini durdururken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da resen soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
Çeviköz: "Türkiye'de 276 bin Suriyeli bebek doğdu"137 izlenme
Bayram ziyaretine giden 2 bin Suriyeli geri döndü!239 izlenme
Bakan Nebati’den EYT ve KGF açıklaması98 izlenme
AKP ve MHP'li taban 'seçim' dedi25 izlenme
Devletin gizli cihazı Yunanistan’ın elinde!88 izlenme
Adliyede film gibi soygunda yeni detaylar! 13 Kasım’ı özellikle beklemiş27 izlenme
Vatandaş etin tadını unuttu, ESK kasasını doldurdu: Kâr artışı yüzde 2 bin 506!25 izlenme
Belediye kadrolarına Ankara el koydu!124 izlenme
‘100 yıllık pranga’ dedi, yine aday!
Erdoğan’a yeni ‘tek adam’lık yetkisi
'Yenidoğan Çetesi' liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı: Hesabına gelen paralar 'motivasyon' parasıymış!
Narin cinayeti ne zaman çözülecek? Ulusal Kriminal Direktörü Uğur Kurtulan tarih verdi!