İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) İstanbul’da ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin yaşama maliyetini 68 bin 933 TL olarak açıkladı.
İPA Başkanı Buğra Gökce de İstanbul’da yaşamanın maliyetini asgari ücretle karşılaştırdı.
Asgari ücretin yaşam maliyetleri karşısında eridiğine dikkat çeken Gökce, şu verileri paylaştı:
"Bu yıl Ocak ayında asgari ücretin İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetine oranı yüzde 32 seviyesindeydi. Bugün yüzde 24,6'ya düştü. 2023 yılından itibaren asgari ücretin İstanbul'da yaşam maliyetini karşılama oranı bakımından en kötü ay yüzde 24 ile 2023 Haziran ayıydı. O tarihten itibaren yapılan ara düzeltmelerle oran hep yüzde 30 24 bandında kaldı."
Gökce “Bu yıl asgari ücrette bir iyileşme yapılmadığı için yıl sonunda en düşük oranı göreceğiz. Maaşlar yaşam maliyetleri karşısında eriyecek. Yaşam maliyetleri artarken gelirler maliyetleri daha da karşılayamaz bir hale gelecek” tespitinde bulundu.
Enflasyonun; dar gelirlilerden, çalışanlardan, emekçilerden alınan ağır ve haksız bir yaşam vergisi olarak niteleyen Gökce “Enflasyonun tüm ağırlığı ne yazık ki çalışanların sırtına vuruluyor, çalışanlar, emekliler, memurlar enflasyonun altında eziliyor” dedi.
Sözcü
Mehmet Metiner'in dolar yorumunu duyanlar kulaklarına inanamadı! Ersan Şen'in bakışları dikkat çekti!144 izlenme
İBB'nin AKP döneminden Bilal Erdoğan'a milyonluk kıyağı: Vakıf binasına para akmış!46 izlenme
İBB’nin kreş projesine AKP ve MHP engel oldu!38 izlenme
Zamlar belediyeleri de vurdu: Elektrik ve akaryakıt giderleri katlandı35 izlenme
İstanbul Fatih Karagümrük'te sokak röportajı yapmaya çalışan muhabir, Türk vatandaşı bulamadı22 izlenme
Tren kazasında oğlunu kaybetmişti, anne Sel'e bir dava daha açıldı!112 izlenme
Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan İdlib’te IŞİD’li ‘doktor’la fotoğraf!144 izlenme
Sedat Peker davalarında kriz! Önce iade sonra itiraz edildi61 izlenme
Narin cinayetinde yeni gelişme: İfadelerde adı geçiyordu, ilk kez gözaltına alındı
Son iki yılda doğalgaza yüzde 64 zam geldi!
Bıkmadan usanmadan yalan söylüyorlar: "CHP döneminde Taksim Meydanı'nda, kuyruğa girmişler, bedava rakı dağıtılıyordu"
Yunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İzmir'i unutmayın bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine yanıt