Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında okullara Atatürk posteri ve Türk bayrağının yanı sıra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin de asılması yönünde talimat gönderdiği iddiaları sürerken, benzer bir olay bu kez İstanbul Ümraniye’de yaşandı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında bir okula, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yanında Erdoğan’ın da fotoğrafı asıldı. Olay, öğrenci velileri ve yurttaşların tepkisini çekti.
CHP'li Bulut Can Okuducu, yaşanan duruma ilişkin sert bir açıklama yaptı:
“2025’in 10 Kasım’ı bir ilke tanıklık etti. Okullara asılan Atatürk bayraklarının yanında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi de yer aldı. Cumhuriyet Bayramımızda yaşanan olay 10 Kasım’da tekrarlandı. Aşağıdaki fotoğraf Ümraniye’deki bir okuldan.
10 Kasım; emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık savaşıyla mazlum uluslara ışık olan, kurduğu ulus devletle dünya tarihine geçen eşsiz bir önderin yasını tuttuğumuz gündür. Onu saygıyla andığımız bir gündür.
Tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir büyük devlet adamının ölüm yıldönümünde takınılan bu tavır kabul edilemez. Bunun hiçbir açıklaması olamaz ve hiç kimseye hiçbir şey kazandırmaz.
Yüce Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.
Bir kez daha kurduğu devlete ve devrimlerine sahip çıkma sözü veriyoruz.
Yaşasın laik, demokratik Cumhuriyetimiz!
Yaşasın bağımsız Türkiye!”
Havale ve EFT ücretlerine 2026 zammı!33 izlenme
Vakıf üniversitesine bedelsiz trilyonluk arazi tahsisi!213 izlenme
1 milyon lira ödeyemeyen firmaya 1 milyarlık iş verildi!147 izlenme
İlçe Milli Eğitim Müdüründen okul müdürlerine skandal çağrı! "Öğrencileri dini derslee yönlendirin"103 izlenme
Hatay'da etkili olan sağanak yağış sebebiyle çeşitli konteyner kentlerde su baskınları yaşandı53 izlenme
Bakanlıkta 'uzlaşı masası' kuruluyor: Gündem belediyelerin SGK borcu36 izlenme
Halka arzlar Türkiye'de artış gösterdi44 izlenme
Erdoğan'dan dua eden imama müdahale: "Fatiha'yı sonra söyleyeceğiz önce kurdeleyi keselim"44 izlenme
Tarım Kredi marketlerinde 1 ay geçmeden zam!
AKP'li kadına bir dokundu, bin ah işitti: "Ölmüyoruz, sürünüyoruz. Oy verdim, vermez olaydım. Kendi ülkemizde yabancı gibiyiz. Keşke ellerim kırılsaydı vermeseydim"
Üç gündür kayıptı! 13 yaşındaki Sevda bulundu
Ekrem İmamoğlu ikinci yolsuzluk dosyasını açtı!