Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında skandalların sonu gelmiyor. İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle Kağıthane'deki Fatma Refet Angın KYK yurdu odalarını su bastı.
Söz konusu skandal yurttaki diğer skandalları da ortaya çıkardı.
BirGün'den Kayhan Ayhan'ın haberine göre; gece kendilerini su içinde bulan öğrenciler, her yağmur yağdığında odalarını su bastığını belirterek "Her yağmur yağdığında yurdun her yerinde su damlıyor 1.5 yıllık bir tadilat sürecinden geçti fakat her yağmur yağdığında ortak alanlar odalarımız gölete dönüyor. Yurt daha önceden tadilattaymış onun için Ekim ayı başında ancak yerleştik" dedi.

Bir başka öğrenci ise yeni tadilattan çıkan yurtta yaşanan su baskınından yaklaşık 2 saat sonra müdürünü geldiğini ifade etti.
"Saat 5.50 gibi arkadaşımın mesajına uyandım tam üst katımızdaydı. 'Odamızı su bastı' yazmış. Ona eşya götürürken odamdan su sızdığını fark ettim, arkadaşlarımı uyardım ve güvenliğe haber verdim. 5 dakika sonra odamız su içindeydi. Arkadaşlarımı uyandırdım. Dışarı çıkarmak istedim" diyen öğrenci "Güvenliğe de 'elektriği kesin, her yeri su bastı kaçak olabilir' dedim, durup kaldılar. Müdürümüz 7.30 civarı geldi, odalara baktı 'tadilata alırız başka odaya geçersiniz' dedi ama her yağmurda aynı mesele. Bizim odadan bir arkadaşımızın tableti su içinde kaldı, arkadaşlarımızın şarj aleti ve diğer eşyaları bozuldu. Zararımız karşılansın mağduriyetimiz giderilsin" şeklinde konuştu.
Odaların sular içinde kalmsaı yurttaki diğer skandalları da ortaya çıkardı. Yurtta birçok eksik olduğunu vurgulayan öğrenciler, "Bazı odaların penceresi yok, ortak alana bakıyor. İçeriye temiz hava girmiyor. Kaç kere söylendi ama ciddiye alınmadı. Penceresi olan odalar da 6 kişilik ve onlar da çok küçük. Etüt salonumuz yoktu. geçtiğimiz günlerde açtılar ama orası da eksi katta bodrum gibi bir yerde ve yine oraya da temiz hava girmiyor" diyerek yaşadıkları sorunları anlattı.
Öğrenciler yemeklerden da sürekli kıl çıktığını ve hijyen eksikliği olduğuna dikkat çekerek, "Yemeklerimiz pişmiyor. Kaç kez zehirlenme oldu. İçinden kıl, saç çıkıyor buna düzenleme yok" diyerek yetkililerden yardım istedi.
Gözler Ankara ve İstanbul'daydı: CHP'de 209 belediye başkan adayı daha açıklandı!41 izlenme
EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı belli oldu! Bakan Bilgin milyonların merak ettiği tarihi verdi66 izlenme
Usta oyuncu Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı67 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat çifti günler sonra ilk kez görüntülendi, kıyafetlerindeki detay dikkat çekti119 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 75 can kaybı, 3629 vaka!130 izlenme
Liselilerin geliştirdiği projeyle kaldırımlardan elektrik üretilecek211 izlenme
İYİ Parti'de 'WhatsApp' depremi! Görevden alındı38 izlenme
İBB Genel Sekreter Yardımcılığına Meltem Yeşim Şişli atandı274 izlenme
CHP'li vekil önce isyan etti sonra İstanbulluları uyardı! “Dereyi geçene kadar indirim, geçtikten sonra bindirim”
AKP'li Bakanın 'Köprü pahalı' diyenlere cevabı "Pahalı diyen geçmesin!"
AKP'li Belediyenin şirketinde Suriyeli kaçak işçiler! Büyük skandalı Suriyeliler itiraf etti: Sınırdan para verip araçla geçmişler
Bir sigara grubuna daha zam geldi