İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın 8 Mart etkinliğini yasaklaması kararına ilişkin idari işlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı.
İstanbul Barosu’nun sosyal meyda hesabından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Beyoğlu Kaymakamlığı 07.03.2025 tarihli basın açıklaması ile 8 Mart'ta düzenlenecek eylem ve etkinliklerin "kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet vereceği" gerekçesiyle yasaklandığını açıklamıştır. Temel hak ve özgürlükleri keyfi biçimde kısıtlayan söz konusu yasak kararının gerekçesi kabul edilebilirlikten yoksun olup, büsbütün hukuka aykırı niteliktedir. Bu doğrultuda İstanbul Barosu tarafından hukuka aykırılığı sabit olan yasaklama kararına ilişkin olarak idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle bugün dava açılmıştır.”
Beyoğlu Kaymakamlığı’nın bu kararına bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten geldi. Çelik, "Eylemler, yürüyüşler anayasal bir haktır. Bu haklara karşı ısrarla yasakçılık oynayanlar; hem demokrasiye, hem de vatandaşlık haklarına alenen yasak koyuyor. Kadınların birliğinden, kadınların mücadelesinden neden çekiniyorsunuz? İstanbul gibi bir metropolü her 8 Mart’ta neden felç ediyorsunuz? Özgürlüklerden ve kadınlardan korkmayın!" dedi.
Tele1
Murat Çalık: "İnanıyorum ki ilahi adalet gecikse de şaşmaz"27 izlenme
Sedat Peker'in ifşasından sonra ‘savcı yok’ demişlerdi... O isimler hakkında tekrar harekete geçtiler69 izlenme
Dünyayı ayağa kaldıran harekât bitti mi?122 izlenme
Merkez'de açık büyük! Mahfi Eğilmez'den "Faiz sebep enflasyon sonuç" eleştirisi: "Maliyeti 1,5 trilyon lirayı aştı"27 izlenme
Almanya'da insan gibi yaşayan gurbetçinin videosu gündem oldu: "Ay sonunu getirmek gibi bir derdim yok. Bunlar senin derdin ahmak! Seni soyanın peşinden gideceksen git"37 izlenme
Serbest bırakılan Narin'in babası Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: "Suçlu kardeşimse cezalandırılsın"47 izlenme
Ardı arkası kesilmiyor! LPG'ye büyük zam!40 izlenme
CHP'li belediye başkanına saldırı girişimi! Küfürler savurarak meclis kürsüsüne yürüdüler43 izlenme
Yoksulluk bunu da yaptırdı: Ekmek arası kızarmış ekmek içi!
Kutlama yapan AKP'lilerin yanında çöpten yiyecek aradı
AYM'den dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı
Oylar eşit çıktı: CHP ve AKP itiraz etti, Ardahan Çıldır’da oylar üçüncü kez sayılacak