Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz ayına ilişkin İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Temmuzda işsizlik oranı yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşti
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 38 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişi oldu.
İşsizlik oranı ise 0,2 puan azalarak yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,6 iken kadınlarda yüzde 12,9 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı temmuzda bir önceki aya göre 318 bin kişi artarak 31 milyon 671 bin kişi, istihdam oranı ise 0,5 puan artarak yüzde 48,4 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,7 iken kadınlarda yüzde 31,5 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre 280 bin kişi artarak 34 milyon 962 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,4 puan artarak yüzde 53,4 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,1 iken kadınlarda yüzde 36,1 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puanlık azalış ile yüzde 18 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 15,2, kadınlarda ise yüzde 23,1 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi temmuz ayında bir önceki aya göre 0,2 saat azalarak 44,5 saat olarak gerçekleşti.
Geniş tanımlı işsizlik olarak da bilinen, zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan âtıl işgücü oranı temmuz ayında bir önceki aya göre 1,5 puanlık azalış ile yüzde 22,7 oldu.
Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 14,8 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,8 olarak tahmin edildi.
Sözcü
Türkiye'de 732 şirket kepenk kapattı, Suriyeliler 139 şirket açtı!213 izlenme
Savcı Ekvador'daki TV baskınını soruşturduğu için öldürüldü.20 izlenme
Meclis Göç Raporu’na muhalefet şerhi: Mahalleler ‘küçük Şam’a dönüştü!33 izlenme
Üniversiteliler ücretsiz yemek kuyruğunda8 izlenme
Sedat Peker'in evini kurşunlamıştı: Saldırgan hakkında karar verildi24 izlenme
Diyarbakır Barosu, Nevzat Bahtiyar için harekete geçiyor23 izlenme
Kriz, Nebati'nin şirketini teğet geçti: Sermayesi 10 katını aştı31 izlenme
Dünyanın ilk 6'lı çapraz karaciğer nakli Malatya'da yapıldı20 izlenme
‘Ötanazi’ye atıfta bulunan madde de geçti! İşte Sokak hayvanları yasasının Meclis’ten geçen maddeleri
AYM, numara taşınmasına ilişkin itirazında GSM şirketinin mülkiyet haklarının ihlal edildiği kararını verdi
Hatay'da zincirleme trafik kazasında ölü sayısı 13'e yükseldi
Bakan Tekin ‘uygunsuz kıyafet’ krizine sebep olan müdürü savundu: "Gayet mantıklı bir başlangıç yapmış…"