CHP Genel Başkanı Özgür Özel, komisyona katılmayacakları ve komisyona katılmak için Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılmasını talep ettiklerini iddialarını yanıtladı.
Özel, "İç içe geçmiş adımlar var. Saray’da kurulan anayasa komisyonundan sadece AKP’nin kendi çalışması çıkar. Bu yanıyla yeni bir anayasa gündemimizde yok. Buna ilişkin herhangi bir pazarlık arayışımız da kesinlikle yok." dedi.
Özel, Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'a konuştu. Özel, "Meclis’te kurulacak komisyon daha farklı bir konsepti içeriyor. Ancak bunun da TBMM’nin komisyonu olabilmesi için öncelikle hukuki zemin gerekli. Bu yasayla olur. Ortada bir çerçeve de yok. Bu sorun Meclis’te çözülmeli diyen biziz. Nasıl çözülmeli? Yasal zeminde, şeffaflıkla, başta şehit aileleri olmak üzere kimsenin kuşku duymayacağı bir güvenle. Bunu göremiyoruz henüz. Önümüzde günler var, gelişmeleri izleyeceğiz, parti meclisimizi de toplayıp karar vereceğiz" dedi.
Sözcü
Nurseli İdiz ödediği hesaba isyan etti: "Türk halkına başarılar diliyorum"23 izlenme
5 aileden 4’ünün derdi enflasyon, zam, fatura32 izlenme
İBB Meclisi’nde yurt önergesi! Halkın mülkünü vakıflardan geri istediler!34 izlenme
Banu Özdemir'in tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi: 'Hukuksuzluğa devam'45 izlenme
Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni ortaya çıktı! Tren dray olmuş583 izlenme
Kokain iddianamesindeki sanığın Soylu ile fotoğrafı ortaya çıktı!31 izlenme
Hastane parasını müteahhit yuttu23 izlenme
Dolarda kritik tarih! Gözler o güne çevrildi49 izlenme
IŞİD'liler Musul Konsolosluğumuzu işgal edince 'Bir tane mermi sıkan vatan hainidir !' emrini kim verdi ?
'Bu kadarı da olmaz' dedirten usulsüzlük ortaya çıktı: Engellilerin paralarına da çökmüşler!
MHP'li Başkan AKP'li selefinden kalan borçları belediye binasına astı!
2018 Ocak-2020 Ocak aralığında meskende elektrik yüzde 58, doğalgaz yüzde 60 zamlandı!