Anasayfa1
21 Mayıs 2026 ( 8 izlenme )
Reklamlar

İşsizlik ödemeleri bayram öncesine çekildi


Bakan Işıkhan 5 Haziran’da gerçekleştirilecek İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği’ni öne alınarak 26 Mayıs tarihinde hesaplara yatırılacağını duyurdu.


Milyonlarca kişinin beklediği ödemelerin tarihi öne çekildi. Normalde bayram sonrası 5 Haziran 2026'da yapılması planlanan İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği erkene çekildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin 26 Mayıs'ta yapılacağını duyurdu.

Işıkhan şunları kaydetti:

"5 Haziran’da ödemelerini gerçekleştireceğimiz İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği’ni öne alarak Kurban Bayramı arifesinde 26 Mayıs tarihinde hesaplara yatıracağız. Yarım Çalışma Ödeneği, Ücret Garanti Fonu ve İş Kaybı Tazminatı ödemelerini de aynı tarihte gerçekleştireceğiz. Sistemde hesap bilgileri bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini bankalar üzerinden, hesap bilgisi bulunmayan vatandaşlarımızın ödemelerini ise PTT aracılığıyla yapacağız."

İşsizlik Ödeneği kimlere ne şekilde verilir?

Kendi istek ve kusuru dışında işini kaybeden sigortalılara geçimlerini sağlamaları için devlet tarafından belirli süre ve miktarda yapılan maddi destektir.

Prim gün sayısına göre 600 gün çalışana 180 gün, 900 gün çalışana 240 gün, 1080 gün çalışana ise 300 gün süreyle maaş ödenir.

Kısa Çalışma Ödeneği ise iş yerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması durumlarında, çalışılmayan süreler için işçiye İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenen destektir.

İşçinin, kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla işsizlik ödeneğini hak etme koşullarını taşıması (son 120 gün hizmet akdine tabi olma ve son 3 yılda en az 450 gün prim ödemiş olma) gerekir.

Kaynak: Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Tayyipçiyim' diyen emekli isyan etti: 'Bir daha oy verirsem şerefsizim! AKP’ye oy için geleni kovarım' Eski eşi sokak ortasında öldürmüştü! Bahar Aksu davasında istenen cezalar belli oldu Dünyaca ünlü Belcekız Plajı da halkın elinden alınıp kiraya verildi! Bakın hangi Rizeli aldı? Ne turp ne ahtapot ikna etti... İmamoğlu anketinden Erdoğan'ı kızdıracak sonuç