İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde sivillerin bulunduğu 6 eve hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evi hedef aldığı belirtildi.
Açıklamada, hava saldırılarında 9 kişinin öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Filistin haber ajansı WAFA’dan geçen haberde ise “Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evin bombalanması sonucu çoğu çocuk ve kadın en az 21 kişi yaşamını yitirdi, 79 kişi de yaralandı.” bilgisine yer verildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazzeİsrail sınırındaki Beyt HanunErez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.
Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 1524’ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.
İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 77 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.
İsrail’in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.
Lübnan sınırında 8 Ekim’de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.
Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.
İsrail’in Gazze’deki ElEhli Baptist Hastanesi’ne 17 Ekim’de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28’i ağır 342 kişi yaralanmıştı.
Sözcü
Bir şehir tek aileye emanet: Her koltukta AKP’li Belediye Başkanın akrabaları var!42 izlenme
CHP'den HSK'ya Akın Gürlek başvurusu18 izlenme
Skandalın ardından o sözler yeniden gündeme geldi! KPSS'nin mucidi sınavın amacını böyle açıklamıştı86 izlenme
TMMOB, Atatürk Havalimanı inşaatına dava açtı!51 izlenme
Korkutan gelişme! Corona virüsü yenen ülkelerde ikinci dalga başladı!74 izlenme
Reuters: ABD'den Türk iş insanı Sıtkı Ayan'a yaptırım39 izlenme
Bakan Tüfenkci: Çiftlik Bank gibi 11 girişim daha var!437 izlenme
Doğalgaz faturalarını nasıl düşürebiliriz?28 izlenme
Polonez işçilerine bu kez de Çatalca Müftüsü'nden müdahale! 'Böyle hak aranmaz' diyerek işçilere saldırmaya kalktı
Peker üzerinden yargı tenisi: Mahkemeler topu birbirine attı
Bilim Kurulu’ndan restoranlara ‘1 metre’ uyarısı
65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı ihlali cezası belli oldu!