İsrail'in İran'a yönelik 13 Nisan'daki füzeli ve kamikaze İHA'lı saldırısının ardından İsrail ordusu misilleme hazırlıklarına başladı. İran'a yönelik olası bir saldırının her an gerçekleşebileceği bildirilirken, Tahran yönetiminden de cevap gecikmedi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini belirtti.
İsrail Savaş Kabinesi, İran'ın 13 Nisan'daki hava saldırısına verilecek yanıtı görüşmek üzere toplandı. Toplantıda, İran'ın saldırısına karşılık çeşitli seçeneklerin tartışıldığı ve her birinin İran'a karşı acı verici bir misilleme olduğu öne sürüldü. ABD medyası da saldırının her an olabileceğini duyururken, İsrail Hava Kuvvetleri de hazırlıklarını tamamladı. İran'dan ise İsrail yönetimine yönelik tehditler peş peşe geldi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, devlet televizyonunda katıldığı bir programda, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırarak stratejik bir hata yaptığını belirtti. Bakıri, İran'ın bu sayede meşru müdafaa çerçevesinde askeri ve savunma kapasitesini gösterdiğini vurgulayarak, İsrail'in bir hata yapması durumunda cevabın saniyeler içinde verileceğini ifade etti. İran'ın her türlü ihtimale hazır olduğunu belirten Bakıri, İran'ın tepkisinin daha sert, daha güçlü ve daha hızlı olacağını dile getirdi.
Sarraf ve Atilla’nın dava kayıtlarında yeni gizli dosya139 izlenme
Canlı yayındaki sözler yeniden gündem oldu: 'Ahlaksızlar! Sizin gibi hırsızlara hayat tabii ki pahalı değil'47 izlenme
Erdoğan: Emekli maaşları insani düzeyde465 izlenme
Ankara ve İzmir'de İmamoğlu eylemlerine sert müdahale18 izlenme
Yumurtaya büyük zam40 izlenme
Çaya dev zam!34 izlenme
Ramazan sofrası kurmak 2024'e göre yüzde 45 daha pahalı!22 izlenme
Yalanlamadan bile itiraf çıktı! Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü 7 yerden maaş alıyor!53 izlenme
Dilan Polat davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
AKP ağzındaki baklayı çıkardı ! Anayasanın değiştirilemez maddelerini neden mi değiştirmek istiyorlar ? İşte cevabı !
Dalga geçer gibi: Aslında köprüden 44 dolar almamız lazım ama biz 15 dolar alıyoruz!
AKP’li vekilden skandal hareket!