Yayınlanan bazı videolar İsrail füze savunma sisteminin Filistin füzelerini vurmada oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Ancak buna rağmen Gazze Şeridi'nden atılan birçok roketin hedefine ulaştığını belirtmek gerekir.
Özellikle İsrail'in en büyük şehirleri olan Kudüs ve Tel Aviv'e yakın bölgelerde patlamalar olduğu bildiriliyor. Bu kentlerin birçok bölgesi alevler içinde kalmış durumda. Filistinli kaynaklara göre, İsrail topraklarına 5.000'den fazla roket atıldı. İsrail yetkilileri ise Gazze Şeridi'nden atılan roketlerin sayısı konusunda resmi bir açıklama yapmış değil.
HAMAS ÜYELERİ ÜLKE TOPRAKLARINA SIZDI
İsrail medyası Filistinli örgüt Hamas'a ait çok sayıda silahlı militanın ülke topraklarına sızmayı başardığını söylüyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler de zaten bunu doğrular nitelikte. Filistin güçlerinin saldırısıyla bağlantılı olarak İsrail yedek askerlerini seferber etme kararı aldı.
Olayların merkez üssünün Filistinlilerin en az bir polis karakolunu ele geçirmeyi ve yerleşim bölgesini neredeyse tamamen işgal etmeyi başardığı İsrail'in Sderot şehri olduğunu belirtelim. Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik roket saldırıları sonucu yerel hastanelere göre yüzden fazla kişi yaralandı ve en az altı kişi hayatını kaybetti. Sağlık kuruluşları ise yaralıları tedavi etmeye devam ediyor.
Sınır bölgelerinde yaşayan insanlar, topluca evlerini terk etmeye başladılar. Bu sırada sınırı geçen Filistinlilerin, yapımında kullanılan gizli teknoloji nedeniyle ihraç edilmeyen ve dünyanın en korumalı tanklarından biri olan Merkava IV da dahil olmak üzere çok sayıda İsrail askeri aracını imha etmeyi başardıkları bildiriliyor.
Yeniçağ
Merdan Yanardağ'dan Bahçeli'ye sert sözler 'Erdoğan’ın çikosu gibi geziyor !'
Sırtında Atatürklü Türk bayrağı taşıyan gence polisten uçan tekme!
İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa ederek Mansur Yavaş'a destek vereceğini belirtti.
Müteahhitlerin hatasını millet ödüyor! İkinci pistin maliyeti 2.6 milyar lirayı aştı!
Mersin-Gaziantep demiryolunun Çeliği İngiliz’den kârı Rönesans’ın
Ünlü oyuncudan Engin Altan Düzyatan ve Tamer Karadağlı yorumu: 'Gezi'nin en önde gideni....'
18 aydır uçak inmeyen Balıkesir Havalimanı için elektrik ihalesi yapılacak!
Çift maaşlı TÜRGEV Başkanı buyurdu: İBB’nin dinci vakıflara parayı kesmesi ‘ideolojik körlük’
İBB'nin dev şirketi KİPTAŞ kamu bankalarını BDDK’ya şikâyet etti
Florya'daki villa lojmanda oturmadığını söylemişti: İBB, AKP'li Göksu'nun yalanını ifşa etti!
Yaren Leylek ile Adem amca 14. kez kavuştu: "Gelecek mi gelmeyecek mi diye bir haftadır emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Şükürler olsun ki bugün Yaren'imiz geldi"
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 131 bin TL’lik zarar!
AKP'de bir isyan daha! Partisini topa tuttu
Kazım Cengiz'in planı tıkır tıkır işliyor