İsrail ile Hamas arasında geçici ateşkesin başladığı 24 Kasım Cuma gününden bu yana 4 günlük süreçte gerçekleştirilen esir takasında toplamda 175 kişi serbest bırakıldı. Ateşkesin ardından üç kez gerçekleştirilen esir takasında, Hamas 39 İsrail vatandaşını, İsrail ise 117 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.
Esir takası sürecinde Hamas, 13'er kişilik üç grup halinde toplamda 39 İsrail vatandaşını serbest bırakırken, İsrail ise aynı şekilde 39 kişilik üç grup halinde 117 Filistinli tutukluyu özgürlüğüne kavuşturdu.
Bu süreçte özgürlüğüne kavuşan esirler arasında, Hamas'ın serbest bıraktığı 17 Taylandlı, 1 Filipinli ve 1 İsrailli Rus bulunuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın her 10 İsrailli esiri serbest bırakmasına karşılık "insani ara"nın bir gün uzatılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi.
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sürecinde toplamda 175 esir, taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiği bir atmosferde özgürlüğüne kavuşmuş oldu.
ABD senatörünün Erdoğan ile görüşmesinden F-16 değerlendirmesi: Destekliyoruz, umarım Türkiye satın alır21 izlenme
İstanbul'da geçersiz oylar sayılırken aradaki oy farkı nasıl mı kapanıyordu ? İşte böyle !3187 izlenme
İzmir'de eşi tarafından silahla vurulan yabancı uyruklu kadın öldü28 izlenme
İYİ Parti’de seçim depremi: Bilge Yılmaz Akşener’i istifaya çağırarak görevinden istifa etti!33 izlenme
Son dakika! Ankara'da Kocatepe Camii'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklandı.26 izlenme
EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarına kötü haber: AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!74 izlenme
Türkiye’nin eriyen döviz rezervleri dünyanın gündeminde!89 izlenme
Türkiye Fırıncılar Federasyonu duyurdu: Ekmeğe zam12 izlenme
Bakan Çavuşoğlu: İsveç'in bir karar vermesi gerekiyor, bu ortamda üçlü görüşmenin bir anlamı olmayacak
Lise öğrencilerine 'savcılık' tehdidi
AKP’li başkan adayı, vaatler sıralayıp Afganlardan oy istedi: "Danışmanlık vereceğiz, tüm Afganlar belediyede temsil edilecek"
İkinci evi olana vergi geliyor