Nisan ayında Şin Bet için düzenlenen bir anma töreninde konuşan Ronen Bar, “35 yıllık hizmetin ardından, kalıcı bir halefin atanması ve profesyonel bir devir sürecinin sağlanabilmesi için görevimi 15 Haziran 2025’te bırakacağım” demişti.
Netanyahu ile Bar arasındaki gerilim, hükümetin Bar’ı görevden alma kararının İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından engellenmesiyle zirveye ulaştı. Bar, Şin Bet tarihinde görevden alınmaya çalışılan ilk başkan oldu. Netanyahu, Bar’a olan güvenini kaybettiğini söyleyerek onu ajansı siyasallaştırmakla ve çıkar çatışması içinde olmakla suçladı.
Bar, mahkemeye sunduğu 31 sayfalık yeminli beyanında, Netanyahu’nun kendisinden mahkemelere değil şahsına sadakat istediğini, aksi halde görevden alınmakla tehdit ettiğini öne sürdü. Ayrıca Netanyahu’nun, Şin Bet’i hükümet karşıtı protestocuları izlemek için kullanmak istediğini iddia etti.
Netanyahu ise Bar’ın suçlamalarını reddederek, İsrail’de seçilmiş liderleri sabote etmek isteyen bir “derin devlet” olduğunu ileri sürdü.
Netanyahu’nun destekçileri, Bar’ın Netanyahu’nun yakın çevresine yönelik yolsuzluk soruşturmalarını yürütmesinin görevden alınma sürecini tetiklediğini savunuyor. Bu soruşturmalar arasında, Netanyahu’nun danışmanlarının Katar’dan maddi çıkar sağladığına dair iddialar da yer alıyor.
İstanbul'da depremin hissedilen büyüklüğü açıklandı19 izlenme
Kriz vatandaşa böyle yansıdı: İndirim kovala, makarnaya yüklen!153 izlenme
Erol Evgin konserinde 'Bakaracı-makaracı' Egemen Bağış'ı binlerce kişi yuhaladı !284 izlenme
Adım adım facia! İhmaller zincirini tek tek anlattı45 izlenme
Deprem bölgesine izinli gitti, dönüşte kovulduğunu öğrendi25 izlenme
CHP'lilere "Bunların alayı din düşmanı" dedi, kendisi ne Fatiha ne de Kevser suresini okuyamadı33 izlenme
Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? Bakan Kurum'dan yanıt geldi29 izlenme
İşte hayat pahalılığın insanları düşürdüğü durum! Alım gücü düşen vatandaş markette bunu da yaptı28 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı’dan ‘şehvet ve heyecan’lı savunma
Körfez ülkelerinin bütçe dengesi için petrol ihtiyacı ne kadar?
Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay'dan 'tarikatlar' uyarısı! "Okullarda cirit atıyorlar"
Mansur Yavaş'tan Bakan Işıkhan'a 'Haciz' yanıtı: Belediyenin gerçek SGK borcunu açıkladı