AKPMHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Binali Yıldırım'ın, “Niye zarar ediyor, anlamış değilim” dediği İBB'ye bağlı İSPARK'ın neden zarar ettiğini Sayıştay ortaya koydu. SÖZCÜ'nün daha önce de gündeme getirdiği Sayıştay Raporu'na göre AKP yönetimindeki İSPARK'ta, otoparklardaki reklam üniteleri usulsüz işletilmiş, onlarca ruhsatsız otopark faaliyete alınmış, milletvekillerine ise bedava otopark olanağı tanınmış.
SAYIŞTAY TESPİT ETTİ
Sayıştay İSPARK raporunda “İSPARK'ın işlettiği açık ve kapalı otoparklardan bazılarının ruhsatsız olarak faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilmiştir. Bu itibarla, İSPARK tarafından işletilen açık ve kapalı otoparkların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırılması gerekmektedir. 225 adet açık ve kapalı otopark İSPARK A.Ş. tarafından işletilmekte olup bunlardan yalnızca 52 adedi ruhsatlandırılmış, 74 adedinin ise ruhsatlandırılmasına ilişkin dosya açılmış olmasına karşın halihazırda ruhsatlandırma işlemleri tamamlanmamıştır. Geriye kalan otoparklar ise ruhsatsız bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir” tespitine yer verildi.
Raporda, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin belediye iştirakleri olan Metro İstanbul A.Ş. ve Otobüs A.Ş. bünyesinde bulunan otopark alanlarının işletmesinin İSPARK'a devredilmesine karşın, bu alanlardaki reklam panolarının işletmesinin İSPARK tarafından yapılmadığına dikkat çekildi. Raporda otoparklardaki bazı reklam ünitelerinin ise söz konusu iştirakler tarafından işletildiği ya da işletmesinin bu kuruluşlar tarafından devredildiği bilgisine de yer verildi.
Sayıştay raporunda otopark hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya ilişkin de önemli usulsüzlükler yapıldığı tespit edildi. 2017 yılında ücretsiz otopark dolayısıyla İSPARK'ın uğradığı zararın 2 milyon 776 bin 508 TL olduğu belirtildi.
Raporda “Büyükşehir belediyesinin 2017 Yılı Ücret Tarifesi'nde mevzuata aykırı düzenlemelere yer verilmiş olup son seçim dönemi milletvekillerinin 1 aracı, İBB sınırları dahilindeki muhtarların 1 aracı, İBB meclis üyeleri ve ilçe meclis üyelerinin ise 3 araca kadar İSPARK'a bildirmeleri ve sisteme kaydettirmek koşulu ile otoparklardan ücretsiz yararlanabilecekleri belirtilmiştir” değerlendirmesi yapıldı.
Yurttaş 'aç' kaldı: 'Asgari ücret'linin hali içler acısı!48 izlenme
Erdoğan’dan seçime saatler kala cami açılışı…43 izlenme
Aziz İhsan Aktaş'tan pis kokular geliyor! Çocuk istismarından yargılanmış, mağdurun ailesi şikâyetten vazgeçince kurtulmuş!41 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz'dan Libya uçağı hakkında flaş iddia: "İsrail sabote mi etti?"18 izlenme
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner gözaltına alındı12 izlenme
Meral Akşener'den yeni yıl videosu 'Adil, bereketli, çevreci ve huzurlu yarınlara uyanmak için 'İyi Bir Dilek Tut' Türkiye'm!'69 izlenme
Tarımsal girdi enflasyonunda yeni rekor!44 izlenme
Yine yol çöktü! Malzemeden çalmalarına rağmen astarı yüzünü geçti!42 izlenme
AKP MKYK üyesi milli park alanında otel işletmek için başvuru yaptı
Üsküdar Belediyesi operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Fındık fiyatına kızdı "Hiç değilse bundan sonra zarara girmem" diyerek toplamadan ağaçları kesti
Domates üreticileri fiyatlara isyan etti traktörleriyle yolları kapattı ‘Hükümet istifa' sesleri yükseldi