Suriye'de Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti.
İsrail hükümeti, işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki yerleşimci sayısını artırma planını onayladı.
Buna göre, İsrail hükümeti işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki İsrail yerleşimlerini genişletme planını onayladı ve "savaş ve Suriye'ye bakan yeni cephe" ışığında ve Golan'daki İsrail nüfusunu iki katına çıkarma arzusuyla hareket ettiğini bildirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Golan'ı güçlendirmek İsrail Devleti'ni güçlendirmektir ve bu şu anda özellikle önemlidir. Ona tutunmaya ve yerleşmeye devam edeceğiz" dedi.
İsrail'in Suriye’ye saldırıları ve işgali
Suriye'de 27 Kasım'da şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık'ta 61 yılık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı, İsrail ordusunun Suriye’ye saldırıları arttı.
Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti.
Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam'ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu.
İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.
tv5.com.tr
İngiltere’nin atığını Çin bile almıyor! Yasa dışı yollarla Türkiye’ye geliyor!48 izlenme
İşte Bahar ve Nihal Candan kardeşlere sorguda sorulan sorular! Doktor ve gece kulübü detayı42 izlenme
AKP'li vekil, oğlunun bir 'uyuşturucu madde soruşturmasında adının geçmesi' nedeniyle önce istifa etti, sonra hesabını kapattı26 izlenme
Adım adım alkol kısıtlamaları!120 izlenme
Araplar Getir'den vazgeçti! 1 yıl olmadan tekrar satılıyor18 izlenme
Erdoğan görmesin diye konteyner kente perde9 izlenme
Ankaralı dev şirket konkortado ilan etti271 izlenme
Belkıs Akkale'den Halk TV'ye karartma tepkisi: Saray'a gidemem, ben halkın sanatçısıyım94 izlenme
Erdoğan bu sefer oyuncu Deniz Çakır'ı hedef gösterdi!
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.472 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.106.862'ye, can kaybı da 44.537’ye yükseldi!
NATO'dan açıklama geldi: "İran'dan Türkiye'ye atılan füzeyi biz engelledik"
Kadın doktora oksijen tüpü ile saldıran zanlı serbest bırakıldı!