Siirt’te yapılan İşKur atamalarında 21 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı
Beştaş, açıklanan listelerde ismi yer alan 21 kişinin aynı soyadını taşımasının şaibe iddialarını güçlendirdiğini ifade etti.
Siirt’teki atamalara ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıyan Beştaş, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Beştaş, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:
>> Siirt ili için gerçekleştirilen atamalarda şaibe söz konusu mudur? Bu konuda tarafınıza ulaşmış şikayet var mıdır?
>> Siirt ili için gerçekleştirilen atamalarda bir listede 21 kişinin aynı aileden olması neyin izahıdır?
>> Siirt ili için gerçekleştirilen İşKur atamalarında hangi kriterler esas alınmıştır?
>> Siirt ili için gerçekleştirilen atamalarda kayırmacılık hâkim olmuş mudur?
>> İşe alımlarda liyakate dayalı atamalar yerine torpil ve kayırmacılığın hâkim olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Bu konuda ülke genelinde kurumlar bazında işe alım süreçlerinin denetlenmesi sağlanacak mıdır? İşe yerleştirmelerde sınavlarda elde edilen başarı ve liyakate dayalı atamaların yapılması sağlanacak mıdır?
>> Siirt ilinde İşKur üzerinden yapılan atamalara ilişkin sorumlular hakkında soruşturma başlatılmış mıdır/başlatılacak mıdır?
>> Kayırmacılık ve torpile dayalı işe alımların engellenmesi için hükümetiniz hangi çalışmaları yürütecektir?
>> Bahse konu şaibeler karşısında Siirt ilinde gerçekleşen atamaların yeniden yapılması gündeminizde olacak mıdır?
https://www.birgun.net/haberdetay/iskurayniaileden21kisiyebirdenisbuldu225617.html
Tutanaklar sisteme nasıl girildi? CHP’li Muharrem Erkek anlattı33 izlenme
VakıfBank’tan 3 milyar TL’lik net kâr26 izlenme
Fenomen Talu çiftinden 100 milyon liralık vurgun! Büyük iddiada Dilan ve Engin Polat ayrıntısı41 izlenme
Zamsız günümüz yok artık! Bir rakı grubunda daha dev fiyat artışı21 izlenme
Bakan Albayrak olmayacak demişti! Yeniden vergi affı geldi!274 izlenme
Flaş! Maraş katliamı anmasına yasak!88 izlenme
Meral Akşener’den çok sert ‘Gezi Davası’ kararı tepkisi! "Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!"84 izlenme
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı açıkladı: Ete zam yolda!26 izlenme
Yurttaşlar dolardaki düşmenin çarşı ve pazarda fiyatlara yansımamasına isyan etti! 'Canım çekiyor ama gücüm yetmiyor'
Prens Türk mallarına ambargo koyuyor kimseden çıt yok! Ambargo Türkiye ekonomisi için ne anlama geliyor?
Atatürk Havalimanı hakkında flaş iddia! "Erdoğan, Katarlılarla inceleme yaptı"
5 bin yıllık mahallenin 'acele kamulaştırma' kararına Danıştay freni