13 Haziran'da İsrail'in İran'a yönelik hava saldırısı başlatmasının ardından iki ülke arasındaki çatışmalar 5. gününde de devam ediyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Tahran'ı boşaltın. Harekete geçiyoruz. Tahran semaları kontrol altında" açıklaması sonrasında İran Silahlı Kuvvetler Basın Sözcüsü Rıza Seyyad'dan karşı tepki geldi.
Seyyad İsrail halkına seslendiği açıklamasında, İsrail'i terk etmeleri çağrısında bulunarak hayatlarını kurtarmalarının tek yolunun bu olduğunu söyledi.
Netanyahu'nun açıklamasından kısa bir süre sonra Tahran'da patlama sesleri duyulmaya başlandı.
Tahran'da peş peşe patlama sesleri duyulurken, İran medyası, İsrail'in Tahran'ın batısındaki bir askeri üssü vurduğunu, hava savunma sisteminin aktif edildiğini bildirdi.
İsrail Sağlık Kuruluşu'ndan yapılan açıklamada İran'ın yaptığı misilleme saldırılarda 22 kişinin öldüğü ve 400'den fazla İsrailli'nin yaralandığı belirtildi.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İran nükleer silah sahibi olamaz. Bunu defalarca söyledim. Herkes derhal Tahran'ı terk etmeli" ifadelerini kullandı.
İsrail-İran geriliminin artması üzerine Kanada'daki G7 Liderler Zirvesi'nden erken ayrılma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibine acil toplantı talimatı verdiği belirtildi.
Başkan Trump'ın açıklamasından dakikalar sonra Tahran'da patlamalar yaşandığı bildirildi. Hava savunma sistemlerinin de aktif hale getirildiği başkentte İsrail saldırıları sürüyor. Öte yandan Tahran dışında İran'ın farklı bölgelerine de İsrail Hava Kuvvetleri tarafından saldırı gerçekleştiriliyor.
İran televizyonu, İsrail'e yönelik saldırıların hedeflerini gösteren videoyu yayınladı.
İran'ın SNN kanalı, Ramat David hava üssü de dahil olmak üzere İsrail'deki önemli askeri ve istihbarat tesislerinin ayrıntılı 3 boyutlu görüntülerini yayınladı.
halktv.com.tr
Narin cinayetinde Baro eski Başkanı Nahit Eren katili resmen tarif ederek açıkladı
Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili dikkat çeken anket
Böyle skandal görülmedi! Ata'yı çarmıha gerdiler!
Bir dönem Suriye’de forma giyen basketbolcu Kemal Canbolat: "Ben oralara gidebiliyorsam Suriyeliler de geri dönebilirler"
Abdullatif Şener'den korkutan sözler!
Vekile yüzde 49, millete yüzde 37 zam!
Almanya'da ev almak o kadar kolay ki! Devlet böyle yardım ediyor
6 yaşındaki çocuklarını evlendiren aileden akılalmaz bir açıklama daha
Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak enflasyon farkı zammı belli oldu
Özgür Demirtaş, iflasın rakamlarını çıkardı: Kurtuluşun reçetesini verdi
Volkswagen'in ardından ikinci kötü haber: Otomotiv devi Türkiye'den vazgeçti
AKP'nin, Beykoz Belediyesi'ne bıraktığı borcun miktarı belli oldu
Fatih Altaylı'dan AB’den fon aldıkları ortaya çıkan TÜGVA SETA ve TÜRGEV yorumu: "Yurtdışından fon almak eğer vatana ihanet ise bunlar da mı vatana ihanet ediyor?"
3 milyon liralık israf hakkında yeni gelişme: “Ya CİMER ya Sağlık Müdürlüğü yalan söylüyor”