Kaynayan kazan Orta Doğu'da gerilim, İsrail İran arasındaki çatışmalarla had safhada devam ediyor. Önceki gece İsrail'in İran'daki nükleer tesisleri hedef alan hava saldırılarında İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve Devrim Muhafızı Ordusu Komutanı Hüseyin Selami dahil 168 kişi hayatını kaybetti.
İsrail'in 'Yükselen Aslan' adını verdiği saldırıların ardınan İran Dini Lideri Ali Hamaney, 'Siyonist rejim ağır bedel ödeyecek' dedi ve karşı saldırı emri verdi.
Gece saatlerinde İran'dan atılan füzeler demir kubbeyi delerek İsrail'in Tel Aviv kentinde finans merkezini vurdu. Saldırılar kentte 9 binayı yerle bir etti. Öte yandan saldırılarda 3 kişi öldü, en az 91 İsrailli yaralandı.,
İran ve İsrail saat, İran'ın ikinci misilleme dalgasıyla birlikte 14 Haziran 23.00 sularında karşılıklı saldırı başlattı. İran Hayfa'da petrol rafinerisi vurdu ve ilk belirlemelere göre saldırılarda 1 İsrailli öldü 13'ü yaralandı. İsrail'in eş zamanlı Tahran'a gerçekleştirdiği saldırılarda ise şehirde bulunan iki petrol rafinerisi vuruldu.
İran İsrail'e karşı saldırıya geçti. Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa başta olmak üzere birçok İsrail kentinde alarm verildi. İsrail'in Hayfa kentinde "güçlü" patlamalar olduğu aktarıldı. İsrail basını da Hayfa'da onlarca İran füzesinin kente isabet ettiğini duyurdu. İsrail'in liman kenti Hayfa'nın doğusunda bulunan Tamra'da isabet olduğu ve en az 1 İsrailli'nin öldüğü ve 13'ünün yaralandığını İsrail medyası aktardı.
İsrail'de resmî ambulans servisi Hayfa'da füzelerin hava savunma sistemlerini aştığını doğruladı.
İran Devrim Muhafızları'ndan ikinci dalga saldırıya ilişkin yapılan resmî açıklamada, İsrail'e yönelik başlatılan misilleme operasyonunda İsrail'e çok sayıda füze ve İHA ile saldırıldığı bir dalga daha saldırı yapıldığı bildirildi.
İran tarafından başlatılan ikinci dalga saldırıda İsrail'de liman kenti Hayfa ve çevresindeki bölgelerde birçok isabet yaşandığı aktarıldı.
Ölü ve yaralıların yanı sıra Hayfa Limanı'nda İsrail'e ait bir petrol rafinerisinin vurulduğu İran medyası tarafından belirtildi.
Tele1
AKP’li Tevfik Göksu’nun sözleri ortalığı karıştırdı! CHP’li üyeler tepki olarak İBB oturumunu terk etti!
Ekrem İmamoğlu AKP'nin 'fos' projesini açıkladı!
İmamoğlu'ndan iktidara Kent Lokantaları tepkisi 'Bu şehirde herkesi fakirleştirdiniz'
AKP’nin kalesinde CHP’nin zam duvarına yoğun ilgi!
Kendi harcamalarını unutup Paris'i eleştirdi: "Halkın parasını har vurup harman savuran müsrifler"
Güllü'nün ölümünde 'hayat sigortası' iddiası: Savcılık sordu sigorta şirketinden cevap geldi
Eylem Tok ve oğlunun iade kararı sonrası, acılı baba Özer Aci gözyaşlarına hakim olamadı
Murat Kurum’un öğretmen eşi RTÜK’te müdür olmuş
Kayıp Rojin’i arama çalışmaları 7’nci gününde! Telefonu kriminale gönderildi
Yerel seçimi bilen SONAR’dan son seçim anketi: CHP, AKP ile arasındaki farkı açıyor!