İran'ın 300'den fazla insansız hava aracıyla İsrail'e yönelik "Gerçek Vaat Operasyonu" adı verilen saldırısının, İsrail'in 1 Nisan 2024 tarihinde Şam'daki İran Konsolosluğu'na düzenlediği saldırıya misilleme olarak yapıldığı açıklandı.
"TÜRKİYE AÇISINDAN SÜRPRİZ OLMADI"
Üst düzey bir Dışişleri yetkilisinden edinilen bilgiye göre, gelişmeler Türkiye açısından sürpriz olmadı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmelerini anımsatan yetkili, "İran tarafı, olasılıklar konusunda önden bilgi verdi" dedi.
TÜRKİYE ARAXILIĞIYLA İRAN'A İLETİLDİ
Blinken ile yapılan görüşmede muhtemel gelişmelerin gündeme geldiğini aktaran kaynak, İran'ın tepkisinin "belli sınırlar içinde" kalması gerektiğinin Türkiye aracılığıyla İran'a iletildiğini belirtti. İran'ın ise tepkisinin İsrail'in Şam'daki İran elçiliğine yönelik saldırıya karşılık teşkil edeceğini ve ötesine geçmeyeceğini aktardığı kaydedildi.
Sözcü
TSK'nın Barış Pınarı Harekâtı'na başlamasının ardından, Şivan Perver ağlayarak Türkiye'ye olan nefretini kustu !2239 izlenme
Ne İstanbul, ne Ankara! Türkiye'de en çok dövize sahip olan ilimiz!31 izlenme
Rize'de ekmeğe dev zam22 izlenme
Ünlü market zinciri konkordato istedi95 izlenme
Türkiye’de ilk kez orada uygulanmıştı… İşte son durum104 izlenme
Pençe-Kaplan Operasyonu'ndan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu51 izlenme
Liyakat katliamı! Alanya'da Liman yönetimine, stilist Esma Ataç Beki atandı!37 izlenme
MHP'de Erdoğan depremi devam ediyor!1143 izlenme