AKP kurucusu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Erhürman hem Kıbrıs hem de Türkiye için önemli bir fırsattır” diyerek, Türkiye’de bazı çevrelerin seçim sürecine yanlış şekilde müdahil olduğunu savundu.
“Ne yazık ki Türkiye'de bazı çevreler bu süreçte Ersin Tatar'ı açık biçimde desteklemiş; itibarı kalmamış bazı sanatçılarla, halkta hiçbir karşılığı olmayan siyasetçilerle, cübbelilerle ve sipariş anketlerle bir propaganda yürütmüşlerdir. Adeta Azerin'in seslendirdiği ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsüyle oy devşirmeye çalışmışlar, ancak sonuç hüsran olmuştur.”
Arınç, Kıbrıs halkının siyasi ve kültürel yapısına dikkat çekerek, “Kıbrıs bir Akdeniz ülkesidir, kültürel dokusu ve sosyolojik refleksleri farklıdır. Milliyetçi söylemlere aşina değildir. Keşke o ziyaretlerde ‘Akdeniz Akşamları’ ya da Kıbrıslıların çok sevdiği ‘Dilirga’ türküsüyle gidilseydi; belki gönüllere daha çok hitap edilirdi” ifadelerini kullandı.




Sözcü
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a bir dava daha!82 izlenme
Elektrik faturalarına ''103 milyon TL’lik'' indirim mi geliyor?128 izlenme
Tarımda alarm zilleri çalıyor: Terk ediyorlar21 izlenme
23 Nisan... Amasya'dan Ankara'ya bir milli irade yolculuğu50 izlenme
Sözlerine tepki yağmıştı, bu kez torpil iddiası!88 izlenme
Sen neymişsin İsmet Paşa! Bu belgeler düşmanlarını çıldırtacak!1244 izlenme
"Hükümet istifa" sesleri yükseldi: Çiftçiler fiyatlara isyan etti, traktörleriyle Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı23 izlenme
Daron Acemoğlu: "Ekonomideki sorunlara çare bulacak kadro şu an yok"37 izlenme
Atatürk dört bir yana fabrika kurarken Özal ve Unakıtan ne yaptı
CHP’li Özkoç’un yüzünde ve kafasında kızarıklık oluştu!
EÜAŞ Genel müdürü itiraf etti! "Enerjide dışa bağımlılıktan dolayı doğalgaz tedarikinde 15 kata varan fiyat farkları var"
Çok değil, 60 saniyeni ayır ve nasıl fakirleştiğini gör !