AKP kurucusu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Erhürman hem Kıbrıs hem de Türkiye için önemli bir fırsattır” diyerek, Türkiye’de bazı çevrelerin seçim sürecine yanlış şekilde müdahil olduğunu savundu.
“Ne yazık ki Türkiye'de bazı çevreler bu süreçte Ersin Tatar'ı açık biçimde desteklemiş; itibarı kalmamış bazı sanatçılarla, halkta hiçbir karşılığı olmayan siyasetçilerle, cübbelilerle ve sipariş anketlerle bir propaganda yürütmüşlerdir. Adeta Azerin'in seslendirdiği ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsüyle oy devşirmeye çalışmışlar, ancak sonuç hüsran olmuştur.”
Arınç, Kıbrıs halkının siyasi ve kültürel yapısına dikkat çekerek, “Kıbrıs bir Akdeniz ülkesidir, kültürel dokusu ve sosyolojik refleksleri farklıdır. Milliyetçi söylemlere aşina değildir. Keşke o ziyaretlerde ‘Akdeniz Akşamları’ ya da Kıbrıslıların çok sevdiği ‘Dilirga’ türküsüyle gidilseydi; belki gönüllere daha çok hitap edilirdi” ifadelerini kullandı.




Sözcü
CHP sonuçlara itiraz etmişti: İşte Hatay'daki son durum105 izlenme
Sedat Peker'den flaş iddia! AKP'li hangi isim Sezgin Baran Korkmaz'dan araba aldı?69 izlenme
Cem Küçük Sedat Peker'in son tweetinden sonra ortaya çıktı! Sessizliğe gömülüp emeklilik yazısı yazmıştı150 izlenme
HAKİM'den serbest bırakılan magandalar hakkında suç duyurusu!257 izlenme
Sedat Peker'in '15 Temmuz' iddiaları sonrası Emre Olur'dan dikkat çeken paylaşım!88 izlenme
15 yaşındaki kıza istismarda bulunan 2 çocuk babasının savunması dinleyenleri şoke etti21 izlenme
1 milyon liraya restore edilen müzenin temeli çöktü!111 izlenme
Gaz maliyetindeki sır perdesi aralandı34 izlenme