ABD istihbaratı, Hürmüz Boğazı’nda mayınlar olduğunu tespit etti.
Washington'dan adı açıklanmayan üst düzey yetkililer, ABD istihbaratının Hürmüz Boğazı’nda en az 12 tane sualtı mayını tespit ettiği açıkladı.
ABD basınındaki haberlerde Tahran'ın boğaza yerleştirdiği mayınların İran yapımı Maham 3 ve Maham 7 Limpet mayını olduğu belirtildi.
Maham 3, manyetik ve akustik sensörler aracılığıyla fiziksel temas gerektirmeksizin yakın cisimleri algılayan demirleme tipi bir deniz mayını olarak biliniyor.
İlk kez 2015 yılındaki bir silah fuarında kamuoyuna tanıtılan Maham 7 ise, "yapışkan mayın" olarak da bilinen, son derece zor tespit edilebilen bir mayın.
Deniz tabanına oturtulan yüksek patlayıcılı mayın, akustik ve üç eksenli manyetik sensör kombinasyonu kullanarak yakın çevresindeki gemileri algılıyor.
İran Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırılara katılmamış olan ülkelere ait gemilerin “Tahran'ın koordinasyonuyla Hürmüz Boğazı’ndan geçiş yapabileceğini” duyurmuştu.
NEFES
"Saray'ın kaç uçağı var?" sorusuna cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kaçamak yanıt33 izlenme
CHP-HDP deyince başka, AKP-HDP deyince başka konuşup anında U dönüşü yapan vatandaş izlenme rekoru kırdı!57 izlenme
Uğur Işılak’tan Aşık Mahzuni Şerif’e büyük terbiyesizlik!270 izlenme
Prof. Dr. Ceyhan: Vaka sayılarında 10’lu rakamların altına 4-6 haftada inebiliriz74 izlenme
Ziraat Bankası'na borcunu ödemeyen Demirören'e Azerbaycan'da 5 santral ihalesi verildi42 izlenme
Alevi katliamına onay veren isim müfredata girdi!1094 izlenme
Türkiye'nin TL ile dış ticaret hacminde artış dikkat çekti38 izlenme
Erdoğan istedi, savcılık yerine getirdi: CHP’li 3 vekil hakkında yeni fezleke45 izlenme