Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos’ta ‘katalog suçlara uymadığı’ gerekçesiyle Instagram’a erişim engeli getirdi. Yurttaşlar günlerdir erişim engelinin kaldırılmasını beklerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu X hesabından flaş bir açıklama yaptı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu X hesabından yaptığı açıklamada, “Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.
Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.”
İstanbul Planlama Ajansı (IPA) Başkanı Buğra Gökce, Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyetini hesaplamıştı. Platformun kapalı kalmasının günlük maliyetinin 1.9 milyar lira olduğunu belirten Gökce, “Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram’a mı verildi, Türkiye’ye mi verildi?” ifadelerini kullanmıştı.
IPA Başkanı Buğra Gökce’nin hesabına göre yaklaşık 8 gün kapalı kalan Instagram’ın kapalı kalmasının toplam maliyeti 15,2 milyar lira (434 milyon dolar)
Tele1
Metin Külünk'ten çok konuşulacak çıkış: Bu üslupla hareket edilirse 1 Nisan sabahı erken seçim konuşulur23 izlenme
İşte miniklerin kahvaltısı: 3 zeytin, iki parça peynir40 izlenme
TÜSİAD'ı hedef göstermişti... Cemal Enginyurt, Cem Küçük'ü yerin dibine soktu18 izlenme
Boğaziçi yasağı! Beşiktaş ve Sarıyer’de eylem yasağı geldi!106 izlenme
Aziz Çelik duyurdu: "EYT düzenlemesinde büyük tehlike kapıda!"146 izlenme
AKP'li vekilden skandal sözler! 'Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller demek ki!'324 izlenme
Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş bir araya geliyor25 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi, alkol yasağına tepki gösterdi! "Hayretler içerisindeyim"78 izlenme
Melek Mızrak Subaşı: "AKP İl Başkanı beni ters kelepçe ile tehdit etti"
Resmi rakamları paylaştılar: Sınırı geçen Türklerin sayısı Suriyelilerden fazla!
Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 20 zam yapıldı
Faturalar kabardı! İşte doğalgaz zammı sonrası son durum…